Τρίποντο με ανατροπή και 5η θέση για τον Άρη κόντρα στον ΠΑΣ
i

©intime

Τρίποντο με ανατροπή και 5η θέση για τον Άρη κόντρα στον ΠΑΣ

Αλέξης Σαββόπουλος 21:00 - 12.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:18 - 12.03.2023

Ο Άρης μετά από ανατροπή επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 και πλέον ετοιμάζεται για τα play-off.

Ο Άρης επικράτησε με ανατροπή του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League. Πλέον η ομάδα του Αποστόλη Τερζή ανέβηκε στην πέμπτη θέση ετοιμάζεται για τα play-off.

Το σκορ για την ομάδα των Ιωαννίνων το άνοιξε ο Άγγελος Λιάσος στο έβδομο μόλις λεπτό, αλλά οι «κίτρινοι» είχαν απάντηση πριν το ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 26΄ο Βλάντιμιρ Νταρίντα, με το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα, ισοφάρισε και στο 43' ο Ματέο Γκαρσία έκανε την ολική ανατροπή. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 58' έκανε το 3-1, σκορ που ήταν και το τελικό.

Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την ήττα του Βόλου από τον ΠΑΟΚ, ανέβηκε στην πέμπτη θέση με σαράντα βαθμούς. Αντίθετα ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην εντέκατη θέση με 23 βαθμούς. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Στην γρήγορη αντίδραση των παικτών του Αρη μετά την ψυχρολουσία του γκολ που σημείωσε ο Λιάσος μόλις στο 7΄. Οι γηπεδούχοι με ψυχραιμία πήραν τα ηνία, πίεσαν ασφυκτικά και κατάφεραν να διώξουν το άγχος πετυχαίνοντας την ανατροπή πριν καν βγει το πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη έκαναν διαχείριση, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ. 

MVP: ΝΤΑΡΙΝΤΑ

Χαίρεσαι να τον βλέπεις και είναι τυχερός ο Αρης που η Χέρτα τον άφησε να φύγει. Ο Τσέχος με την εμπειρία του και την απίστευτη ικανότητά του να πατάει περιοχή σημείωσε το τρίτο του φετινό τέρμα και μαζί με τον Ματέο οδήγησαν τον Άρη στην ανατροπή από το πρώτο κιόλας ημίχρονο με άξιο συμπαραστάτη και τον Καμάτσο που με δυο ασιστ μπαίνει στους πρωταγωνιστές.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Η απουσία του Ετέμπο οδήγησε τον Απόστολο Τερζή σε αλλαγή διάταξης, μετατρέποντας το 4-3-3 σε 4-2- 3-1 με τον Νταρίντα δίπλα στον Ντουκουρέ και τον Πάλμα σε ρόλο επιτελικού μέσου, μοναδικό… κόφτη. Επιστροφή στο στο βασικό σχήμα για τον Φαμπιάνο στο πλευρό του Μπράμπετς ενώ φανέλα βασικού για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα πήρε και ο Μάριος Σιαμπάνης. Αρκετές οι απουσίες για τον Θανάση Στάικο που επέλεξε ένα 4-3-3 με τον Μπαλμπόα αντί του τιμωρημένου Καραχάλιου και τον Ράντου να κάνει ντεμπούτιο στη θέση του Πήλιου.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η ανατροπή που πέτυχε ο Άρης από το πρώτο ημίχρονο ήταν μόλις η δεύτερη τη φετινή σεζόν. Για να βρούμε την αμέσως προηγούμενη πρέπει να ανατρέξουμε στον αγώνα με την Γκόμελ για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λίγκ.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH

Τους πρώτους τους αντιπάλους σε πλει-οφ και πλει - αουτ αντίστοιχα περιμένουν να μάθουν στην αυριανή κλήρωση Αρης και ΠΑΣ Γιάννινα μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.