Τα υπέρ και τα κατά της διακοπής για τον Μάντζιο
i

©intime

Τα υπέρ και τα κατά της διακοπής για τον Μάντζιο

Αλέξης Σαββόπουλος 08:30 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 14.10.2023

Τραυματισμοί εκτός προγράμματος και απουσίες παικτών για διάφορους λόγους δεν άφησαν τον Έλληνα τεχνικό να δουλέψει όπως είδε προγραμματίσει στη διακοπή.

Ο Άρης είναι από τις ομάδες που περίμενε πως και πως τη διακοπή των τριών εβδομάδων, προκειμένου ο Άκης Μάντζιος να δουλέψει πάνω σε αδυναμίες που είχε εντοπίσει αλλά δεν είχε τον χρόνο να τις διορθώσει εν μέσω συνεχόμενων αγώνων. Στο διάστημα της παραμονής στο αθλητικό κέντρο της Πτολεμαΐδας, το γκρουπ δούλεψε πάνω σε ένα πλάνο που αφορούσε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού και μένει να φανεί με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αν ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε να περάσει στην ομάδα του αυτά που ήθελε.

Το σίγουρο ότι δεν έλλειψαν και πάλι οι ατυχίες και τα προβλήματα, αναγκάζοντας τον προπονητή του Άρη να προσαρμόζει και το πρόγραμμά του. Καταρχάς προέκυψαν δυο σοβαροί τραυματισμοί που αφήνουν σημαντικούς παίκτες (Βέλεθ και Ρουπ) εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενάμιση μήνα ο Γερμανός και τρεις τουλάχιστον μήνες ο Ισπανός. Αν σε αυτούς προστεθούν και οι Μάνου Γκαρθία και Σαβέριο που επίσης παραμένουν εκτός, τότε ο Μάντζιος ήταν ήδη μείον τέσσερις παίκτες.

Εκτός αυτού, αναγκάστηκε να προστατέψει τον Νταρίντα, του οποίου το πρόβλημα στον προσαγωγό από την επιβάρυνση που έχει δεχθεί, τον κράτησε εκτός μεγάλου μέρους των προπονήσεων, για να μην υποτροπιάσει και να τον έχει φρέσκο όταν ξαναρχίσουν τα παιχνίδια. Στερήθηκε επίσης τον Σαμόρα που λόγω υποχρεώσεων με την Κόστα Ρίκα, απουσιάζει από τη μίνι προετοιμασία. Και ο Μάντζιος ήθελε να δουλέψει με τον νεαρό που έχει… θέματα τακτικά και χρειάζεται ακόμη προσαρμογές. Άλλωστε είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και θα ήταν χρήσιμη η παρουσία του εδώ.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Σουλεϊμάνοφ που έχασε ένα ολόκληρο δεκαήμερο προπονήσεων, αφού πήγε στη Ρωσία για να τακτοποιήσει το θέμα με τη βίζα του. Ο Ρώσος θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος τις επόμενες μέρες, αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος που θα τον βοηθούσε στην καλύτερη ενσωμάτωσή του στην ομάδα.

Στον αντίποδα, η διακοπή ωφέλησε δυο παίκτες (Τζούρασεκ και Ζουλ) που λόγω τραυματισμού απουσίαζαν το τελευταίο διάστημα και επ΄ ευκαιρία της διακοπής, αποθεραπεύτηκαν και μπήκαν για πρώτη φορά στα πλάνα του Μάντζιου.