Τερζής: «Κίνητρο έχουμε και εμείς»
i

Τερζής/©Intime

Τερζής: «Κίνητρο έχουμε και εμείς»

Αλέξης Σαββόπουλος 10:24 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 04.03.2023

Τι δήλωσε στη NOVA για τον αγώνα του Άρη εκτός έδρας με τη Λαμία, ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης θα συναντήσει αύριο στη Λαμία μια ομάδα που παίζει για την επιβίωσή της και άρα έχει ισχυρό κίνητρο. Παράλληλα έχει καινούργιο προπονητή εδώ και λίγες μέρες και σύμφωνα με τον προπονητή του Άρη, Απόστολο Τερζή, είναι στοιχεία που πρέπει να προσέξει η ομάδα του: «Ξέρουμε ότι η Λαμία έχει αλλάξει πρόσωπο. Στα τελευταία παιχνίδια έχει αλλάξει προπονητή, ο οποίος με τη σειρά του έχει αλλάξει τη διάταξη της ομάδας. Στο τελευταίο παιχνίδι του, στο Βόλο, ο ερχόμενος αντίπαλός μας πήρε την ισοπαλία, ενώ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Η Λαμία παίζει για την επιβίωσή της. Είναι λίγα τα παιχνίδια που απομένουν και θα κάνει ό,τι μπορεί να πάρει τους βαθμούς. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Προετοιμαζόμαστε αναλόγως».

Κίνητρο όμως έχει και ο Άρης σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό και μάλιστα μεγάλο: «Η Λαμία έχει μεγάλο κίνητρο για τη νίκη, ειδικά τη στιγμή που παίζει εντός έδρας. Κι εμείς, όμως, έχουμε το δικό μας κίνητρο για τη νίκη! Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την πέμπτη θέση, που τελικά οδηγεί στην Ευρώπη. Θέλουμε, λοιπόν, τους τρεις βαθμούς στο παιχνίδι αυτό. Τα τελευταία παιχνίδια έτσι τα αντιμετωπίζουμε, ως τελικούς. Το ίδιο, λοιπόν, και αυτό».

Ο προπονητής του Άρη στάθηκε επίσης και στην αλλαγή ψυχολογίας στην ομάδα του μετά τα προηγούμενα θετικά αποτελέσματα: «Μας έδωσαν χρόνο να δουλέψουμε καλά, γιατί είχαμε ηρεμία. Μας βοήθησαν και βαθμολογικά, γιατί ανεβήκαμε στην πέμπτη θέση. Σίγουρα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την ψυχολογική μας διάθεση. Οι παίκτες είναι πολύ καλύτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι -και πιο καλά ακόμη!»

Τέλος αναφέρθηκε και στην απουσία του τραυματία Ρουπ: «Το σημαντικό πρόβλημά μας είναι η θλάση του Ρουπ, που θα λείψει οκτώ έως δέκα ημέρες. Μάλλον θα τον έχουμε διαθέσιμο στο επόμενο παιχνίδι, με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι καλά, στη διάθεσή μας».