Άρης: Τι ψάχνει ο Παλίκουτσα στην Ευρώπη
i

Παλίκουτσα/©Intime

Άρης: Τι ψάχνει ο Παλίκουτσα στην Ευρώπη

Αλέξης Σαββόπουλος 12:16 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 26.03.2023

Οι επαφές, μεταγραφικού περιεχομένου του τεχνικού διευθυντή του Άρη, δείχνουν την πρόθεση του club για έγκαιρη ενίσχυση. Έμφαση στη μεσαία γραμμή όπου θα δημιουργηθούν και οι μεγαλύτερες ανάγκες.

Το ταξίδι του Ρόμπερτ Παλίκουτσα στην Ευρώπη και οι επαφές που αναμένεται να έχει με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, δείχνει δυο πράγματα. Το ένα είναι η πρόθεση να κινηθεί ο Άρης σχετικά γρήγορα στην αγορά ώστε να αποφύγει αυτό το οποίο… έπαθε τις δυο προηγούμενες σεζόν. Να προσθέσει τον κύριο όγκο των παικτών που θα αποκτηθούν σχετικά αργά, με κόστος τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Το δεύτερο φωτογραφίζει μια στόχευση που ήδη λογικά υπάρχει. Δηλαδή, ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, έχει και ο ίδιος μια πρώτη εικόνα των αναγκών του ρόστερ και φυσικά τις έχει συζητήσει και με τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Ο 44χρονος Γερμανοκροάτης είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε ότι αλλαγές στο ρόστερ θα γίνουν, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες τη στιγμή που η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη δίνει τη μάχη της για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Εικάζεται ότι θα γίνουν αρκετές στα πλαίσια της αλλαγής φιλοσοφίας που θα επιχειρηθεί. Θα εξαρτηθεί ασφαλώς και από τις πιθανές αποχωρήσεις, είτε με μεταγραφή (βλέπε Πάλμα), είτε αποδεσμεύσεις (βλέπε Γκρέι, Νταμπό).

Άρης: Ρουπ… από εβδομάδα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:54 - 24.03.2023

Άρης: Ρουπ… από εβδομάδα

Μια μικρή ενόχληση κρατάει ακόμη εκτός προπονήσεων τον Γερμανό μέσο που θα δοκιμάσει από Δευτέρα να επιστρέψει ώστε να είναι έτοιμος με τον Ολυμπιακό.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, ο χώρος που φαίνεται ότι θα χρειαστεί τη μεγαλύτερη μετάγγιση σε… νέο αίμα, είναι αυτός της μεσαίας γραμμής, όπου αυτή τη στιγμή ο μόνος ακλόνητος είναι ο Νταρίντα που αποδείχθηκε λίρα εκατό.

Ο Ντουκουρέ, έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο αλλά και σοβαρά προβλήματα με το γόνατό του που δεν του επιτρέπει να πάρει συνεχόμενο όγκο αγώνων. Ακόμη και αν μείνει δηλαδή, θα είναι συμπληρωματικός με δεδομένο ότι δεν έχει και μεγάλο συμβόλαιο. Ο Ρουπ έχει υπογράψει ως τον Ιούνιο και όλα θα εξαρτηθούν από την εικόνα που θα έχει στα υπόλοιπα παιχνίδια των πλει-οφ και φυσικά τις απαιτήσεις του με δεδομένη και την ηλικία του.

Ο Νταμπό λογικά θα γίνει προσπάθεια να αποχωρήσει (δεσμεύεται με ένα ακόμη χρόνο) ενώ η πιο δύσκολη περίπτωση μοιάζει αυτή του Ετέμπο. Ο παίκτης το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, δεν έχει κάποια δέσμευση με την Στόουκ και μπορεί να επιλέξει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ο Αρης δεν έχει κάνει ακόμη καμία απολύτως κίνηση να τον κρατήσει. Ίσως γιατί το κασέ του είναι απαγορευτικό (φέτος ένα μεγάλο μέρος το καλύπτει η Στόουκ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal και ο Νιγηριανός έχει αρχίσει να… ψάχνεται σε αγορές που μπορούν να του εξασφαλίσουν τα νούμερα που θέλει.

Επομένως, με τα σημερινά δεδομένα, στα χαφ, ο Άρης θα πρέπει να βγει στην αγορά για να αντλήσει τουλάχιστον δυο μέσους. Σίγουρα έναν με εξαιρετικές ανασταλτικές ικανότητες και ένα δεύτερο συμπληρωματικό. Και μιλάμε για θέσεις νευραλγικές. Τη ραχοκοκαλιά της ενδεκάδας όπου πρέπει να ελαχιστοποιηθεί το περιθώριο λάθους. Άλλωστε ο Άρης τις καλές χρονιές του από το 2018 και εντεύθεν τις βάσισε σε μεγάλο ποσοστό στη σκληροτράχηλη μεσαία του γραμμή (Σιώπης, Τζέγκο, Σάσα, Ματίγια). Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθούν οι στόχοι που ήδη υπάρχουν.