Ο Άρης... φρέναρε τις ελπίδες του Ολυμπιακού για επιστροφή στην κούρσα του τίτλου

Οι παίκτες στο Άρης - Ολυμπιακός

i

© Intime

Ο Άρης... φρέναρε τις ελπίδες του Ολυμπιακού για επιστροφή στην κούρσα του τίτλου

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:31 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:53 - 24.04.2024

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε, ο Άρης άντεξε και οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες στο «Κλ. Βικελίδης», στο ματς της 7ης αγωνστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Χαμένοι της υπόθεσης οι Πειραιώτες που έχασαν την ευκαιρία να παραμείνουν ενεργοί στο κυνήγι της κορυφής, αλλά και να βρεθούν στην τρίτη θέση.

Από ένα γκολ πέτυχαν Άρης και Ολυμπιακός στο «Κλ. Βικελίδης», μένοντας ισόπαλοι (1-1) στο ματς της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Αυτός που «πόνεσε» περισσότερο από το αποτέλεσμα ήταν ο σύλλογος του Πειραιά, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να περάσει τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση και να παραμείνει ζωνταντός στην κούρσα της κορυφής.

Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να σκοράρουν με το «καλημέρα», αφού στο 8ο λεπτό - μετά από μία υποδειγματική επίθεση - ο Γιόβετιτς πλάσαρε εύστοχα. Όμως το τέρμα τελικά δεν μέτρησε, αφού ο διαιτητής έδειξε φάουλ του Μαρτίνς στον Μοντόγια, στο ξεκίνημα της φάσης. Ακολούθησε το διάστημα πίεσης των Πειραιωτών, οι οποίοι έψαχναν το προβάδισμα.

Οι μεγάλες στιγμές δεν άργησαν να έρθουν, ωστόσο ο Κουέστα φαίνεται πως είχε ξεπεράσει την ίωση του για τα καλά. Ο Ισπανός στο 22’ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Έσε, ενώ αργότερα έκανε το ίδιο με τον Γιόβετιτς στο 24’. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-0, με την κεφαλιά του Ιμπόρα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. 

Για σχεδόν πέντε λεπτά ο Άρης μπόρεσε κάπως να ανακτήσει τον έλεγχο, εντούτοις οι Πειραιώτες κατάφεραν ξανά να τον περιορίσουν στο μισό του. Η άμυνα των γηπεδούχων αυτή τη φορά ήταν πιο συμπαγής, μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να βρουν χώρους. Ακολούθησε μία μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους», με τον Κουέστα στο 45+2’ να σταματά πάνω στη γραμμή τον Ελ Κααμπί. Η απάντηση ήρθε με το σουτ του Φετφατζίδη στο 45+4’, ο οποίος και έφερε την πρώτη καλή στιγμή για τους «κίτρινους». 

Ο Ολυμπιακός έψαξε από νωρίς το γκολ στο δεύτερο μέρος, κάνοντας την πρώτη του ευκαιρία στα 14’’. Τελικά αυτός που το πέτυχε ήταν ο Άρης, χάρη στο τέρμα του Μορόν. Ο Ισπανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντόη (48’) και στο τετ-α-τετ νίκησε τον Τζολάκη. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση και το 1-1 ήρθε από τον Ελ Κααμπί.

Ο Φορτούνης έστρωσε στον Μαρτίνς, εκείνος δοκίμασε ένα διαγώνιο σουτ και με παρέμβαση του Μαροκινού ήρθε η ισοφάριση στο 53’. Το «χ» έφερε ένα άγχος στους δύο συλλόγους, που προσπαθούσαν να πατήσουν περιοχή και να δημιουργήσουν στιγμές. Όμως οι σπασμοδικές κινήσεις ήταν χαρακτηρστικό τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Άρη. Από το 65' και έπειτα βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τον αντίπαλό τους στο δικό του τρίτο, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καλή στιγμή. Ο χρόνος περνούσε, τέρμα δεν σημειώθηκε και οι Πειραιώτες έφυγαν ζημιωμένοι από το «Κλ. Βικελίδης».

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Μετά την ισοφάριση, ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην μπορεί να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα. Οι αποφάσεις των παικτών του Μεντιλίμπαρ ήταν ως επί το πλείστον λάθος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά. Από την άλλη, το 1-1 έφερε τον Άρη πίσω από την μπάλα, εκεί όπου προσπαθούσε να διαχειριστεί την πίεση του του αντιπάλου του. Τελικά το έκανε με επιτυχία αφού δεν άφησε κενά στους «ερυθρόλευκους».

ΜVP:

Ο Χουλιάν Κουέστα! Ο πιο πολύτιμος παίκτης του Άρη και ο άνθρωπος που έσωσε την ομάδα του από ήττα. Oχι μία, όχι δύο, αλλά επτά επεμβάσεις είχε συνολικά ο γκολκίπερ στο ματς και η μία ήταν πιο εντυπωσιακή από την άλλη.

TΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Αυτή είναι η πρώτη ισοπαλία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έπειτα από 16 αγώνες στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Παράλληλα, αυτό είναι και το πρώτο «Χ» του Άρη στα playoffs, μετρώντας μέχρι σήμερα δύο νίκες και τέσσερις ήττες.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζουλ, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης, Σαβέριο, Μορόν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Έσε, Φορτούνης, Γιόβετιτς, Μαρτίνς, Ελ Κααμπί.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ