Το έσωσε με Τροσάρ η Άρσεναλ κόντρα στη βελτιωμένη Μπάγερν!
i

©Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Το έσωσε με Τροσάρ η Άρσεναλ κόντρα στη βελτιωμένη Μπάγερν!

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:55 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 10.04.2024

Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου έμειναν στην ισοπαλία στο «Έμιρεϊτς» με σκορ 2-2 και άφησαν... ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Γερμανίας.

Χορταστικό ματς στο «Έμιρεϊτς» και ανοιχτοί λογαριασμοί εν όψει της ρεβάνς στην Γερμανία. Η Άρσεναλ ήρθε ισόπαλη με 2-2 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, για τα προημιτελικά του Champions League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και μόλις στο 7ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Ο Μπουκάγιο Σάκα έκλεψε από τον Αλφόνσο Ντείβις, η μπάλα έφτασε στον Γκάμπριελ Μαρτινέλι,, ο οποίος σούταρε άστοχα.

Πέντε λεπτά μετά οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Σάκα. Ο Μπεν Γουάιτ βρήκε τον Άγγλο διεθνή μέσα στην περιοχή, ο οποίος με τρομερή πλασεδάρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Άρσεναλ.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και στο 18' έφεραν το ματς στα ίσια. Μετά το λάθος του Γκάμπριελ, ο Γκορέτσκα έβγαλε στον Γκνάμπρι, ο οποίος με κοντινό τελείωμα έκανε το 1-1 της Μπάγερν.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 32ο λεπτό κέρδισε πέναλτι. Ο Λιρόι Σανέ έκανε την κούρσα, πέρασε τους πάντες και ο Γουιλιάμ  Σαλιμπά τον ανέτρεψε στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χάρι Κέιν, όπου και ευστόχησε για την ανατροπή των Βαυαρών.

Στο 35ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το γκολ, όμως ο Σανέ καθυστέρησε να εκτελέσει μέσα από τη περιοχή. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-2.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο σημαντικές στιγμές για να σκοράρουν. Στο 57ο λεπτό ο Λεόν Γκορέτσκα έκανε το σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 68' ο Κέιν σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Ράγια.

Ωστόσο η Άρσεναλ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 76ο λεπτό κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Λεάντρο Τροσάρ. Ο Ζεσούς, «χόρεψε» δύο παίκτες της Μπάγερν, έσπασε στον Βέλγο διεθνή και αυτός πλάσαρε εξαιρετικά για το τελικό 2-2 των «κανονιέρηδων». Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες έκλεισαν ραντεβού για το ματς-πρόκρισης στη Γερμανία.

Οι ενδεκάδες:

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια – Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ (46' Ζιντσένκο) – Ράις, Ζορζίνιο (67' Ζεσούς), Έντεγκααρντ – Σάκα, Χάβερτς (86' Πάρτεϊ), Μαρτινέλι (67' Τροσάρντ).

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Νόιερ – Κίμιχ, Ντάιερ, Ντε Λιχτ, Ντέιβις – Γκορέτσκα, Λάιμερ – Σανέ (66' Κομάν), Μουσιάλα, Γκνάμπρι (70' Γκερέιρο) – Κέιν.