Ετοιμάζει ξεσκαρτάρισμα η Άρσεναλ: Οι επτά παίκτες που θέλει να αποχωριστεί το καλοκαίρι

Πεπέ

i

Πεπέ/©Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images/Ideal Images

Ετοιμάζει ξεσκαρτάρισμα η Άρσεναλ: Οι επτά παίκτες που θέλει να αποχωριστεί το καλοκαίρι

Κώστας Τόπας 15:30 - 25.03.2023

Καθώς πλησιάζει το τέλος της σεζόν, η διοίκηση της Άρσεναλ θα πρέπει να εξετάσει αρκετές περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι βρίσκονται στο ρόστερ και δεν έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν.

Απομένουν δέκα τελικοί! Οι «κανονιέρηδες» έχουν λίγα παιχνίδια ακόμη μέχρι το τέλος της σεζόν κι ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να στεφθούν πρωταθλητές Αγγλίας, μετά 19 χρόνια. Με οκτώ βαθμούς μπροστά - αλλά ένα παιχνίδι παραπάνω - έναντι της Μάντσεστερ Σίτι, επιτρέπονται όλες οι ελπίδες για τους οπαδούς της Άρσεναλ.

Αν όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σε αυτές τις τελευταίες 10 αγωνιστικές, το διοικητικό συμβούλιο της Άρσεναλ εργάζεται ήδη για την επόμενη σεζόν. Και σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές αποχωρήσεις. Η «Sun» έχει απαριθμήσει τουλάχιστον επτά παίκτες που είναι πιθανό να αποχωρήσουν από το Λονδίνο. Ανάμεσά τους, η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της Άρσεναλ, ο Νικολά Πεπέ.

Ο 27χρονος εξτρέμ δεν είχε ποτέ την αναμενόμενη απόδοση στους «κανονιέρηδες»  Δανεικός στη Νις στην αρχή της σεζόν, ο πρώην μεσοεπιθετικός της Λιλ έχει καλή απόδοση (8 γκολ σε 25 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις) με την γαλλική ομάδα. Με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024, ο Πεπέ, εάν επιθυμεί να μείνει στο Λονδίνο, θα πρέπει πιθανώς να είναι ικανοποιημένος με την ιδιότητα του αναπληρωματικού, πίσω από τον Μαρτινέλι, τον Σάκα ή ακόμα και τον Τροσάρ. Οι μεγάλες του αποδοχές (158.000 ευρώ την εβδομάδα) θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν τους διοικούντες την Άρσεναλ σε πιθανή πώλησή του το προσεχές καλοκαίρι.

Το ίδιο ισχύει και για τον Νούνο Ταβάρες. Δανεικός στην Μαρσέιγ, ο Πορτογάλος είναι ο δεύτερος σκόρερ για τους Μασαλούς με έξι γκολ αυτή τη σεζόν. Ο 23χρονος αριστερός μπακ σε κάθε περίπτωση έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025με την Άρσεναλ, αλλά δύσκολα θα καταφέρει να κερδίσει θέση στο βασικό σχήμα των «κανονιέρηδων» από τη στιγμή που μπροστά του υπάρχει ο Ζιντσένκο.

Οι επόμενοι παίκτες που ενδεχομένως να δουν την πόρτα της εξόδου είναι οι Αλμπέρ Σαμπί Λοκονγκά (δανεικός στην Κρίσταλ Πάλας και με συμβόλαιο μέχρι το 2026), Έινσλι Μέιτλαντ-Νάιλς (δανεικός στη Σαουθάμπτον, λήγει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι), Πάμπλο Μαρί (συμβόλαιο μέχρι το 2024), Σέντρικ Σοάρες (δανεικός στη Φούλαμ, με συμβόλαιο έως το 2024) και Ρούναρ Άλεξ Ρούναρσον (δανεικός στην Αλάνιασπορ, με συμβόλαιο μέχρι το 2024)