Αφεντικό του Λονδίνου η Άρσεναλ που επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή!

Άρσεναλ

i

© Photo by Julian Finney/Getty Images

Αφεντικό του Λονδίνου η Άρσεναλ που επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή!

Κώστας Τσιακλής 23:55 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 03.05.2023

Η Άρσεναλ πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου, επικρατώντας 3-1 της θλιβερής Τσέλσι και πάτησε ξανά κορυφή, έχοντας όμως δύο παιχνίδια λιγότερα από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

«Πάτησε» την τραγική Τσέλσι και επέστρεψε στις νίκες η Άρσεναλ! Μετά από περίπου έναν μήνα οι «κανονιέρηδες» πήραν το πρώτο τους τρίποντο, επικρατώντας 3-1 της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ, που πραγματοποίησε ακόμα μια κακή εμφάνιση.

Έτσι, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επέστρεψε στην κορυφή της Premier League, προσπερνώντας τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όμως έχει δυο παιχνίδια λιγότερα, που αν τα κερδίσει θα καθίσει ξανά στον θρόνο της. Από την άλλη πλευρά, η Τσέλσι γνωρίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη ήττα, παρέμεινε στην 12η θέση με 39 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και καθάρισαν την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Στο 18' ο Έντεγκααρντ μετά από ασίστ του Τζάκα «εκτέλεσε» τον Κέπα για το 1-0, έπειτα από 13 λεπτά σε φάση deja vu χτύπησαν ξανά οι δυο τους για το 2-0, ενώ στο 34' ο Ζεσούς έγραψε το 3-0 του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Άρσεναλ θα μπορούσε να είχε ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ, αλλά σπατάλησε κάποιες ευκαιρίες και είδε τους «μπλε» να μειώνουν στο 65' χάρη σε γκολ του Μαντουέκε. Ωστόσο, η Τσέλσι δεν κατάφερε κάτι παραπάνω, με το 3-1 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Γκάμπριελ (86' Χόλντινγκ), Κίβιορ, Ζιντσένκο (73' Τίρνεϊ), Ζορζίνιο (85' Παρτέι), Όντεγκααρντ, Τσάκα, Σάκα (73' Νέλσον), Τροσάρ (59' Μαρτινέλι), Ζεσούς

Τσέλσι: Kέπα, Αθπιλικουέτα, Φοφανά (86' Τσάλομπα), Σίλβα, Τσίλγουελ, Καντέ, Κόβασιτς, Έντσο Φερνάντες (71' Γκάλαχερ), Μαντουέκε (79' Ζίγιεχ), Στέρλινγκ (71' Μούντρικ), Ομπαμεγιάνγκ (46' Χάβερτς).