Ο Αρτέτα εξήγησε τον λόγο που δεν πανηγύριζε κόντρα στην Άρσεναλ όσο ήταν στη Σίτι (vid)

Μικέλ Αρτέτα - Πεπ Γκουαρδιόλα

i

Γκουαρδιόλα & Αρτέτα/©Photo by Shaun Botterill/Getty Images/Ideal Images

Ο Αρτέτα εξήγησε τον λόγο που δεν πανηγύριζε κόντρα στην Άρσεναλ όσο ήταν στη Σίτι (vid)

Κώστας Τόπας 09:02 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 12.02.2023

Ο Μίκελ Αρτέτα εξήγησε την λογική του να μην πανηγυρίζει γκολ εναντίον της Άρσεναλ όσο ήταν βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μικέλ Αρτέτα εργάστηκε ως βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα στο «Έτιχαντ» για πολλά χρόνια πριν πάρει την πρώτη του δουλειά στη ως πρώτος προπονητής της Άρσεναλ. Έχει ο Γκουαρδιόλα... σκληρά συναισθήματα για τον πρώην συνεργάτη που τον άφησε στη Σίτι για να πάει στους «κανονιέρηδες»; Σαφέστατα η απάντηση είναι αρνητική. Ο τεχνικός των Πολιτών, όπως παραδέχθηκε άλλωστε, γνώριζε πάντα την αγάπη του Αρτέτα για την πρώην ομάδα του, την Άρσεναλ.

Ο Ισπανός αγαπούσε τόσο πολύ τους «κανονιέρηδες» που αρνιόταν να πανηγυρίσει γκολ εναντίον τους όσο δούλευε με τον Γκουαρδιόλα στην Σίτι. Παρακάτω είναι ένα βίντεο που όντως επαληθεύει τον τεχνικό της Σίτι, καθώς δείχνει την ψύχραιμη αντίδραση του Αρτέτα όταν η Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε εναντίον της Άρσεναλ.

Πριν από τον αγώνα της Άρσεναλ εναντίον της Μπρέντφορντ, ο Αρτέτα ρωτήθηκε γιατί δεν πανηγύρισε γκολ εναντίον της ομάδας του Βόρειου Λονδίνου και ο ίδιος είπε: «Απλώς από σεβασμό, λόγω των συναισθημάτων μου για τον σύλλογο. Αν είχα σκοράρει ως παίκτης, θα είχα κάνει κάτι παρόμοιο». 

Ο Αρτέτα θέλει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα επαναφέρει στην κορυφή της Premier League την Άρσεναλ από τότε που ο Αρσέν Βενγκέρ το έκανε τη σεζόν 03/04. Μετά από ένα εκπληκτικό ξεκίνημα την τρέχουσα σεζόν, οι Λονδρέζοι είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 50 βαθμούς, πέντε βαθμούς μπροστά από την πρωταθλήτρια Σίτι.