Ασταμάτητη η Μπιλμπάο, «καθάρισε» την Αλμερία και παρέμεινε στο κόλπο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ασταμάτητη η Μπιλμπάο, «καθάρισε» την Αλμερία και παρέμεινε στο κόλπο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Sportal newsroom 19:17 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:39 - 22.04.2023

Σημαντικό διπλό για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία επικράτησε 2-1 μέσα στην έδρα της Αλμερία, φτάνοντας τις τρεις διαδοχικές νίκες και κυνηγάει την έξοδο στην Ευρώπη.

«Τρένο» η Μπιλμπάο που... διψάει για Ευρώπη! Οι Βάσκοι πανηγύρισαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους, επικρατώντας με 2-1 μέσα στην έδρα της Αλμερία και φώναξαν παρών στη «μάχη» που γίνεται στη La Liga για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το... καλημέρα χάρη σε γκολ του Νίκο Γουίλιαμς (9') και «σφράγισαν» τη νίκη με τον Ντε Μάρκος (56'). Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 92', με τον Θεντέγιες να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Έτσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις ευρωπαϊκές θέσεις, ενώ διατήρησε της ελπίδες της ακόμα και για τετράδα. Από την άλλη πλευρά, η Αλμερία παρέμεινε κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Νωρίτερα η Οσασούνα επικράτησε της Μπέτις με 3-2 σε ένα αρκετά χορταστικό ματς με τέσσερα γκολ μόλις στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπούντιμιρ σκόραρε δις (6', 11') με το... καλημέρα, δίνοντας έτσι προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Στο 16' ο Μιράντα μείωσε, όμως στο 41' ο Μονκαγιόλα έγραψε το 3-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι Ανδαλουσιάνοι επέστρεψαν, με τον Ροντρίγκεζ να βρίσκει δίχτυα στο 70' για το 3-2, το οποίο ωστόσο παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.