Έμειναν στο μηδέν και ευχαριστημένοι Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός
i

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός/©intime

Έμειναν στο μηδέν και ευχαριστημένοι Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός

Sportal newsroom 18:55 - 15.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 15.01.2023

Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες από το 24' αλλά δεν απειλήθηκε από τον Λεβαδειακό με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 για τη 18η αγωνιστική της Superleague.

Σε ένα ματς με λίγες καλές στιγμές, ο Αστέρας Τρίπολης με τον Λεβαδειακό έμειναν στο 0-0 για τη 18η αγωνιστική της Superleague. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έμεινε με δέκα παίκτες στο 24' μετά από αποβολή του Ριέρα αλλά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Λεβαδειακό στον υπόλοιπο αγώνα.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, χωρίς - όμως - την πολύ μεγάλη φάση. Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε τους 18 βαθμούς και ο Λεβαδειακός είναι στους 12.

Δίχως τελικές προσπάθειες κύλησε το πρώτο 20λεπτο στην Τρίπολη. Ο Αστέρας προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι αλλά ο Λεβαδειακός είχε κλείσει τους χώρους.

Στο 24' ο Ριέρα αποβλήθηκε, αλλάζοντας τις ισορροπίες του ματς. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Άκη Μάντζιου δέχτηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα για ένα φάουλ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τη δεύτερη γιατί παρεμπόδισε τον αντίπαλό του να εκτελέσει την παράβαση. Μετά την αποβολή, ο Αστέρας άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 31' και το 33' με τον Μπαράλες και τον Κρέσπι αλλά οι φάσεις ήταν ως μη γενόμενες για οφσάιντ. Στο 34ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή στιγμή με τον Δούμτσιο. Στο 41' ο Ιγκλέσιας έκανε ωραία αλλαγή παιχνιδιού, ο Ρενγκίς έκανε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να περνάει ξυστά από την εστία του Στογιάνοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός ανέβασε την πίεσή του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τελικές προσπάθειες με τον Μεχία, τον Μουτίνιο και τον Βρακά.

Ο Αστέρας απείλησε στο 75' με τον Μπαράλες με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει στο τελευταίο δεκάλεπτο και το 0-0 να αφήνει ευχαριστημένες τις δύο ομάδες.

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένζα, Καστάνιο, Καρμόνα, Αλβαρες, Ιγκλέσιας (86’ Σάνταφε), Μουνάφο, Κρέσπι (60’ Γκαρντάβσκι), Σίτο (85’ Μπερτόγλιο), Ριέρα, Μπαράλες. 

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (46’ Συμελίδης), Μεχία (80’ Νταμπό), Μουτίνιο, Δούμτσιος, Λούα Λούα (60’ Τορό), Τζημόπουλος, Τσάπρας, Βρακάς (79’ Νίκας), Παναγιώτου (46’ Βήχος).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η αποβολή του Ριέρα άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες στο ματς. Παρόλα αυτά, ο Λεβαδειακός δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Παπαδόπουλου με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό. 

Ο MVP: Ο Φεντερίκο Άλβαρες ήταν η Νο.1 πηγή κινδύνων για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο 28χρονος Αργεντινός έκανε καλές κινήσεις και από τα πόδια του ξεκινήσαν οι ευκαιρίες της ομάδας της Τρίπολης στο πρώτο μέρος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Μόλις η δεύτερη ισοπαλία ήταν αυτή στα ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Η παράδοση ήταν υπέρ του Αστέρα, που μετρούσε 8 νίκες.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Με 4-2-3-1 ξεκίνησε τον αγώνα ο Άκης Μάντζιος. Η αποβολή του Ριέρα άλλαξε τα σχέδια του Έλληνα προπονητή, με το σύστημα να αλλάζει σε 4-4-1. Ο Αστέρας είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Βέλιτς ξεκίνησε με 3-4-2-1 με τον Δούμτσιο στην κορυφή της επίθεσης. Ο προπονητής του Λεβαδειακού έπαιξε φουλ επιθετικά στο φινάλε αλλά η ομάδα του δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στην Κρήτη για τη 19η αγωνιστική. Η ομάδα της Λιβαδειάς κοντράρεται με τη Λαμία την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.