Ιταλογερμανικός «πόλεμος» για το τρόπαιο του Europa League
i

/©UEFA

Ιταλογερμανικός «πόλεμος» για το τρόπαιο του Europa League

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:10 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 29.05.2024

Η Αταλάντα κι η Μπάγερ Λεβερκούζεν θα «μονομαχήσουν» στο Δουβλίνο το βράδυ της Τετάρτης (22/5,22:00)με έπαθλο το τρόπαιο του Europa League.

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός της σεζόν 2023/24 διεξάγεται απόψε (22/5, 22:00, Cosmote Sport 1) στο Aviva Stadium του Δουβλίνου. Η Αταλάντα κι η Λεβερκούζεν κοντράρονται με έπαθλο την κούπα του Europa League.

Από τη μία οι «μπεργκαμάσκι» ψάχνουν τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους κι από την άλλη οι «ασπιρίνες» το δεύτερο και πρώτο μετά το 1988. Παράλληλα, η Λεβερκούζεν μετά την κατάκτηση του τίτλου της Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα αήττητη έχει μπροστά τους δύο τελικούς κι έχει ασφαλώς σαν στόχο το treble. Το προσεχές Σάββατο (25/5) θα «μονομαχήσει» με την Καϊζερσλάουτερν στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.

Μπέος: «Όποιος έταξε το πριμ, δεν είχε εμπιστοσύνη στον Καρυπίδη» - Τι είπε για Μελισσανίδη, Μάντζιο, ΕΠΟ, Σαββίδη και Γκαγκάτση
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:52 - 21.05.2024

Μπέος: «Όποιος έταξε το πριμ, δεν είχε εμπιστοσύνη στον Καρυπίδη» - Τι είπε για Μελισσανίδη, Μάντζιο, ΕΠΟ, Σαββίδη και Γκαγκάτση

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε για τον τελικό Κυπέλλου, τη σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Θόδωρο Καρυπίδη, για τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, την υποψηφιότητα Γκαγκάτση στην ΕΠΟ και τη μεταγραφή που χάλασε από τον Άρη στον Βόλο.

«Το ότι είμαστε αήττητοι φέτος (σ.σ. 51 ματς σε όλες τις διοργανώσεις) είναι κάτι που μας ικανοποιεί αλλά τελειώνει εκεί, με την προσοχή μας να βρίσκεται στον τελικό της Τετάρτης που θα λάβει χώρα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον απέναντι σε διαφορετικό αντίπαλο.

Η Αταλάντα είναι μία πολύ απαιτητική ομάδα, που παίζει καλά στην άμυνα και στην επίθεση με ή χωρίς τη μπάλα. Ο τελικός είναι ξεχωριστό παιχνίδι», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Τσάμπι Αλόνσο.

«Η μαθηματική πρόκριση για το Champions League μας επέτρεψε να συγκεντρώσουμε τη μέγιστη συγκέντρωση για αυτόν τον τελικό. Η σημερινή μου αίσθηση είναι μια προσμονή. Έχουμε προετοιμάσει ό,τι έπρεπε και τώρα πρέπει να είμαστε καλοί στο να βρούμε η σωστή ηρεμία για να αφήσουμε το γήπεδο να μιλήσει», είπε από τη μεριά του ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά ο Γκασπερίνι καλείται να διαχειριστεί την πολύ σημαντική απουσία του αρχηγού Ντε Ρον, ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ απο την άλλη ο Αλόνσο δεν είναι βέβαιο ότι θα δώσει φανέλα βασικού στον Βιρτς.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Αταλάντα: Μούσο, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς, Ζαπακόστα, Πάσαλιτς, Έντερσον, Ρουτζέρι, Ντε Κετελάρε, Σκαμάκα, Κόπμαϊνερς

«Ο Φατίχ Τερίμ κατέθεσε μήνυση»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

13:02 - 21.05.2024

«Ο Φατίχ Τερίμ κατέθεσε μήνυση»

Η επιστροφή του Φατίχ Τερίμ στην Κωνσταντινούπολη, συνοδεύτηκε από νομικές επιπλοκές για μία δικαστική υπόθεση στην οποία ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού έχει εμπλακεί άθελα του.

Λεβερκούζεν: Κόβαρ, Ταπσόμπα, Τα, Χινκάπι, Στάνιτιτς, Παλάσιος, Τζάκα, Γκριμάλντο, Αντλί, Φρίμπονγκ, Μπόνιφας