Αναγνωρίστηκε μετά από 86 χρόνια το πρώτο πρωτάθλημα της Ατλέτικο Μινέιρο
i

PrtScr

Αναγνωρίστηκε μετά από 86 χρόνια το πρώτο πρωτάθλημα της Ατλέτικο Μινέιρο

Μαρία Δαλιάνη • 14:45 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Χρειάστηκε να περάσουν 86 ολόκληρα χρόνια αλλά τελικά η Ατλέτικο Μινέιρο στέφθηκε τελικά ως η πρώτη πρωταθλήτρια συλλόγων της Βραζιλίας μετά από απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας (CBF) που αναγνώρισε επίσημα τη νίκη της στο «Τουρνουά Πρωταθλητών» του 1937 που ισοδυναμεί με ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας.

Η Ατλέτικο Μινέιρο μπορεί να προσθέσει ακόμα έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη της αφού μπορεί να πέρασε σχεδόν ένας αιώνας όμως τελικά της αναγνωρίστηκε το πρωτάθλημα του 1937.

«Το Τουρνουά των Πρωταθλητών που παίχτηκε το 1937 ήταν εξαιρετικά επίκαιρο εκείνη την εποχή εν μέσω συζητήσεων και διαχωρισμών που δημιουργήθηκαν στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο λόγω της υπεράσπισης της εφαρμογής του επαγγελματισμού μεταξύ των συλλόγων», ανέφερε το επίσημο έγγραφο της CBF που υπογράφηκε την Παρασκευή.

Το πρωτοποριακό διακρατικό τουρνουά συγκέντρωσε πέντε πρωταθλητές πολιτειών του 1936 από διάφορες περιοχές της Βραζιλίας και μία αντιπροσωπεία του αθλητικού σωματείου του ναυτικού. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετείχαν ομάδες όπως οι Φλουμινένσε και η Ατλέτικο οι οποίες αργότερα μετατράπηκαν σε επαγγελματικές ομάδες.

Μετά την κατάκτηση του «Brasileirao» το 2021, η Ατλέτικο ζήτησε να της αναγνωριστεί ο τίτλος που κατέκτησε το 1937.

Ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μινέιρο ,Σέρτζιο Γκοέλιο, αφού πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις με την συνομοσπονδία υπέβαλε ένα έγγραφο 60 σελίδων που περιλάμβανε γραφήματα, παραρτήματα εφημερίδων και επιστολές προκειμένου να αναδείξει την σημασία του Τουρνουά. Έτσι, η Ατλέτικο μετά το πρωτάθλημα του 2021 και του 1971 πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της και αυτό του 1937.

Οι φίλοι της Βραζιλιάνικης ομάδας μπόρεσαν να χαρούν αυτό το πρωτάθλημα έστω και αργά μετά την νίκη της ομάδας τους με 2-0 επί της Σάντος την Κυριακή (26/08) στα εγκαίνια του νέου της γηπέδου.