Ατζέντης Τσέριν: «Συμφωνήσαμε με τη Ντιναμό, να τα βρει με Παναθηναϊκό»

Άνταμ Τσέριν

i

Intime

Ατζέντης Τσέριν: «Συμφωνήσαμε με τη Ντιναμό, να τα βρει με Παναθηναϊκό»

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:44 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:50 - 10.06.2024

Ο Αμίρ Ρούζνιτς υποστήριξε πως έχει συμφωνία με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον Άνταμ Τσέριν και περιμένει τη συναίνεση του Παναθηναϊκού για τη μεταγραφή.

Θέση για τα κροατικά δημοσιεύματα για τον Άνταμ Τσέριν, πήρε ο ατζέντης του, Αμίρ Ρούζνιτς. Ο Σλοβένος μάνατζερ παραδέχτηκε ευθέως τις επαφές με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και τόνισε στην ιστοσελίδα «sportske.jutarnji.hr» ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για τις αποδοχές του 24χρονου μέσου του Τριφυλλιού.

Ο Ρούζνιτς εξήγησε ότι πια η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί μόνο με την έγκριση του Παναθηναϊκού και παρότρυνε την πρωταθλήτρια Κροατίας, να τα βρει με το Τριφύλλι: «Όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, όλα εξαρτώνται από τις ομάδες. 

Έχω μιλήσει με τους εκπροσώπους της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με τον πρόεδρο Βέλιμιρ Ζάετς και τον αθλητικό διευθυντή, Μάρκο Μάριτς, σε γενικές γραμμές έχουμε συμφωνήσει στους όρους της συνεργασίας μας και εναπόκειται στις ομάδες να καταλήξουν σε συμφωνία. Επειδή ο Άνταμ Τσέριν έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για άλλο δύο χρόνια. Ξέρω ότι έχουν επαφές οι δύο ομάδες και ελπίζω να βρουν τη χρυσή τομή».

Παρά το σοβαρό κατά τον ίδιο, ενδιαφέρον της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο Ρούζνιτς ισχυρίστηκε πως έχει πολλές κρούσεις από την Ευρώπη για τον Τσέριν: «Έχουμε και άλλες προτάσεις, αλλά θα δούμε πως θα εξελιχτεί η κατάσταση».

-Είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέντε εκατομμύρια ευρώ για την πώληση του Τσέριν στη Ντιναμό;

«Ειλικρινά, δεν ξέρω. Έχω διαβάσει το ποσό, αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν ισχύει. Στο μεταξύ, πραγματικά με εκπλήσσει που ένας μεγάλος σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός, δεν έχει σκεφτεί σοβαρά να αναπροσαρμόσει το συμβόλαιο του Τσέριν. Εάν οι Έλληνες θα το ήθελαν, θα τα είχαν διευθετήσει όλα πριν από πολύ καιρό. 

Τώρα θα νιώσω έκπληξη αν ο Παναθηναϊκός φέρει μία νέα προσφορά στο τραπέζι. Γιατί από την πλευρά του, δεν έχει δείξει κάποια ένδειξη ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ούτε από τον αθλητικό διευθυντή (σ.σ. Γιάννης Παπαδημητρίου), ούτε από κάποιος από τη διοίκηση της αθηναϊκής ομάδας έχει μιλήσει μαζί μου».

-Είπες ότι εκτός από τη Ντιναμό, έχεις και άλλες προτάσεις για τον Τσέριν. Η Ντιναμό είναι η πρώτη επιλογή σας;

«Για την ώρα, σίγουρα η Ντιναμό είναι η πρώτη επιλογή μας, διότι έχει εγγυημένη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η μεταγραφή του Άνταμ είναι ρεαλιστική, εφόσον οι δύο ομάδες συμφωνήσουν στο αντίτιμο». 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του Ρούζνιτς στοιχιοθετούν ευθεία παραβίαση των κανονισμών της FIFA. Ένας παίκτης ο οποίος έχει συμβόλαιο, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με άλλη ομάδα, εκτός και αν έχει πάρει άδεια. Από το Τριφύλλι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν επιτρέψει στον Τσέριν να διαπραγματευτεί με τους Κροάτες ή με άλλο σύλλογο...