Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές για την επόμενη σεζόν

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

Prtscr

Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές για την επόμενη σεζόν

Κώστας Τόπας 10:57 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 04.07.2023

Μπορεί να διανύουμε την τέταρτη ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο οι ομάδες έχουν φροντίσει ήδη να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για ενίσχυση των ρόστερ τους.

Επίσημα το μεταγραφικό παράθυρο άνοιξε το Σάββατο 1 Ιουλίου. Οι σύλλογοι έχουν στη διάθεσή τους δύο μήνες, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, για να ενισχύσουν τα ρόστερ τους αλλά ήδη έχουν φροντίσει να κλείσουν μερικές μεταγραφές που ενδεχομένως να είναι από τις πιο ακριβές στο τέλος του καλοκαιριού.

Όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια, 'έτσι και φέτος η Premier League ηγείται του επενδυτικού κεφαλαίου στις μεταγραφές με 611 εκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη δαπανηθεί από τους συλλόγους της. Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε την υψηλότερη μεταγραφή με τα 103 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε για την απόκτηση του Τζουντ Μπέλιγχαμ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Προς το παρόν, ωστόσο, ο σύλλογος που έχει ξοδέψει τα περισσότερα σε μεταγραφές είναι η Τότεναμ με 136 εκατομμύρια ευρώ με την απόκτηση του Τζέιμς Μάντισον (46 εκατομμύρια ευρώ) και του Ιταλού τερματοφύλακα Γκουλιέλμο Βικάριο (20 εκατομμύρια ευρώ) να είναι οι πιο σημαντικές.

Η Λίβερπουλ ακολουθεί τα «σπιρούνια» με 112 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε για τον Ντομινίκ Σαμποζλάι (70 εκατομμύρια ευρώ) και για τον Αλέξις ΜακΆλιστερ (42 εκατομμύρια ευρώ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης με 108 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τους Μπέλιγχαμ και Φραν Γκαρθία.

Με λίγα λόγια, αυτές είναι οι δέκα πιο ακριβές μεταγραφές που έκλεισαν μέχρι στιγμής στην καλοκαιρινή αγορά.

ΠΑΙΚΤΗΣΑΠΟΣΕΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ
Τζουντ ΜπέλιγχαμΝτόρτμουντΡεάλ Μαδρίτης103 εκατομμύρια ευρώ
Κάι ΧάβερτςΤσέλσιΆρσεναλ70 εκατομμύρια ευρώ
Ντόμινικ ΣόμποσλαϊΛειψίαΛίβερπουλ70 εκατομμύρια ευρώ
Κρίστοφερ ΝκούκουΛειψίαΤσέλισ60 εκατομμύρια ευρώ 
Ρούμπεν ΝέβεςΓουλβςΑλ Χιλάλ55 εκατομμύρια ευρώ
Τζέιμς ΜάντισονΛέστερΤότεναμ46 εκατομμύρια ευρώ
Αλέξις ΜακΆλιστερΜπράιτονΛίβερπουλ42 εκατομμύρια ευρώ
Πέδρο ΠόροΣπόρτινγκ ΛισαβόναςΤότεναμ40 εκατομμύρια ευρώ
Νίκο ΤζάκσονΒιγιαρεάλΤσέλσι37 εκατομμύρια ευρώ
Ζοάο ΠέδροΓουότφορντΜπράιτον34,2 εκατομμύρια ευρώ