Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι τερματοφύλακες για το The Best FIFA Men's Goalkeeper

Ο Τιμπό Κουρτουά

i

© Intime

Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι τερματοφύλακες για το The Best FIFA Men's Goalkeeper

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:31 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:34 - 12.12.2023

Τρεις τερματοφύλακες θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για το βραβείο της FIFA Best Men's Goalkeeper του 2023. Αναλυτικά οι υποψηφιότητες.

Ο Βραζιλιάνος Έντερσον Μοράες, ο Βέλγος Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης) και ο Μαροκινός Γιασίν Μπόνο (Σεβίλλη/Αλ-Χιλάλ), είναι οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο The Best Men's Goalkeeper του 2023, όπως έκανε γνωστό η FIFA αυτήν την Τρίτη (12/12).  

Ο Έντερσον ήταν καθοριστικός στο ιστορικό τρεμπλ που πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία κατέκτησε το Champions League, την Premier League και το FA Cup. 

Ο Κουρτουά, πριν υποστεί τον σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστών) τον Αύγουστο που τον κράτησε εκτός αγωνιστικών χώρων για μήνες, συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Copa del Rey με την Ρεάλ Μαδρίτης. Επιπλέον, τιμήθηκε από τη χώρα του, αφού έφτασε τις 100 συμμετοχές. 

Ο Μπόνο, αφού πραγματοποίησε μία εξαιρετική συμμετοχή με την ομάδα του Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, βοήθησε τη Σεβίλλη να κατακτήσει το Europa League για έβδομη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 15 Ιανουαρίου του 2024. 

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες: 

  • Έντερσον Μοράες (Μάντσεστερ Σίτι) 
  • Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης) 
  • Γιασίν Μπόνο (Σεβίλλη/ Αλ Χιλάλ)