Αυτοκόλλητα που απεικονίζουν τον Χίτλερ με φανέλα της Ρόμα γέμισε σήμερα η ιταλική πρωτεύουσα
i

from Roberto Gualtieri's Twitter account

Αυτοκόλλητα που απεικονίζουν τον Χίτλερ με φανέλα της Ρόμα γέμισε σήμερα η ιταλική πρωτεύουσα

Πάνος Μαλακτάρης • 14:02 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο ίδιος ο δήμαρχος της αιώνιας πόλης το δημοσιοποίησε σοκαρισμένος από το αποτρόπαιο θέαμα σε πάρα πολλά σημεία της Ρώμης

Η Ρώμη σήμερα ξύπνησε αντιμέτωπη με ένα ιδιαίτερα κακόγουστο θέαμα, κακόγουστο και συνάμα σοκαριστικό. Χιλιάδες αυτοκόλλητα σε φανάρια, στάσεις λεωφορείων, διαφημιστικές πινακίδες και τοίχους έχουν κάνει την εμφάνισή τους, απεικονίζοντας τον Χίτλερ με μια εμφάνιση της Ρόμα. Συμβαίνει αυτό δε, μία μόλις μέρα (27/1) πριν την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, η οποία έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ και τιμάται από το 2005. 

Τα συνεργεία καθαρισμού των δημοτικών διαμερισμάτων της πόλης έχουν πάρει φωτιά, αφού μέχρι και ο ίδιος ο δήμαρχος, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, προέβη σε δημοσίευση του εν λόγω μαζικού περιστατικού στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα αυτοκόλλητα που εμφανίζουν τον Χίτλερ με τη φανέλα της Ρόμα και είδαμε σήμερα στην πόλη μας, αποτελούν μια πραγματική δυσφήμιση, μια απαράδεκτη παραποίηση μόλις μία μέρα πριν τη Διεθνή ημέρα Μνήμης. Έχουμε ήδη κινηθεί δε την για την άμεση απομάκρυνσή τους»

Οι δεσμοί της έτερης ομάδας της Serie A της πρωτεύουσας, της Λάτσιο, με ακροδεξιά στοιχεία, είναι λίγο-πολύ γνωστή. Αυτό δε σημαίνει αυτόματα πως δικοί της οπαδοί προέβησαν στην πολύ άσχημη αυτή πράξη, ωστόσο όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, κάποιες φορές καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Η δε δημόσια καταδίκη κάθε μορφής πράξεων, δηλώσεων και υπαινιγμών γύρω από θέματα που σχετίζονται με ρατσισμό, διαχωρισμό και μη αποδοχή κοινωνικών ομάδων και στρωμάτων, καλό είναι να γίνεται σταθερά και από όλους τους εμπλεκόμενους.