Στα 32 του ο Αζάρ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του: «Πρέπει να ακούσεις τον εαυτό σου και να σταματήσεις την κατάλληλη στιγμή»

Εντέν Αζάρ

i

©RealMadrid

Στα 32 του ο Αζάρ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του: «Πρέπει να ακούσεις τον εαυτό σου και να σταματήσεις την κατάλληλη στιγμή»

Κώστας Τόπας 12:17 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:27 - 10.10.2023

Σε ηλικία μόλις 32 ετών, ο Εντέν Αζάρ αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, ανακοινώνοντας την απόσυρση από την ενεργό δράση.

Ο Εντέν Αζάρ πήρε ίσως την πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας του. Το μεσημέρι της Τρίτης (10/10) ο 32χρονος Βέλγος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media.

«Πρέπει να ακούσεις τον εαυτό σου και να πεις σταμάτα την κατάλληλη στιγμή. Μετά από 16 χρόνια και περισσότερους από 700 αγώνες, αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, έχω παίξει και διασκεδάσει σε πολλά γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα την τύχη να γνωρίσω σπουδαίους προπονητές, προπονητές και συμπαίκτες - σας ευχαριστώ όλους για αυτές τις υπέροχες στιγμές, θα λείψετε όλοι. 

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συλλόγους στους οποίους έχω παίξει: LOSC, Chelsea και Real Madrid. και ευχαριστώ την RBFA για τη βελγική μου επιλογή. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στους συμβούλους μου και στους ανθρώπους που ήταν κοντά μου σε καλές και κακές στιγμές. Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε εσάς, τους θαυμαστές μου, που με ακολουθήσατε όλα αυτά τα χρόνια και για την ενθάρρυνση σας παντού όπου έχω παίξει. Τώρα είναι η ώρα να απολαύσω τους αγαπημένους μου και να ζήσω νέες εμπειρίες. Τα λέμε σύντομα εκτός γηπέδου φίλοι μου».

Οι φήμες για το «αντίο» του είχαν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αφού ο Βέλγος έλυσε το συμβόλαιό που του είχε απομείνει με τη Ρεάλ Μαδρίτης και μετά από μια αγορά στην οποία δεν υπήρχαν καν φήμες για νέο προορισμό για αυτόν. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο αδερφός του, Κιλιάν Αζάρ είπε μόλις πριν από δύο ημέρες ότι το καλύτερο πράγμα για τον Εντέν του ήταν να αποσυρθεί. «Έκανε ό,τι μπορούσε και κέρδισε τρόπαια σε κάθε σύλλογο που έπαιζε. Αν ήμουν στη θέση του, θα σταματούσα. Ο Έντεν αξίζει να περνά χρόνο με την οικογένειά του».

Οι συνεχείς τραυματισμοί αποτέλεσαν το μεγάλο «αγκάθι» της καριέρας του. Μέχρι τη στιγμή που ήρθε η μεταγραφή στην Ρεάλ, ο Αζάρ αποτελούσε έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον πλανήτη. Στη Μαδρίτη όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ονειρευόταν. Φόρεσε τη φανέλα της «Βασίλισσας» 76 φορές, σκοράροντας μόλις 7 τέρματα και μοιράζοντας 12 ασίστ.

Στην Τσέλσι αντιθέτως, ήταν το αστέρι και ο ηγέτης της ομάδας. Έπαιξε 352 φορές με τους «Μπλε» και σημείωσε 110 γκολ και 92 ασίστ. Τα συγκεκριμένα νούμερα, ήταν και ο λόγος που «ανάγκασε» την Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2019, να δαπανήσει το ποσό των 115 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει, περιμένοντας από τον ποδοσφαιριστή να γίνει πρωταγωνιστής.