Αζάρ: «Ημασταν καλύτερη ομάδα στη Ρωσία»
i

Εντέν Αζάρ/ⒸIntime

Αζάρ: «Ημασταν καλύτερη ομάδα στη Ρωσία»

Sportal newsroom 12:54 - 26.11.2022 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 26.11.2022

Η εικόνα του Βελγίου στη νίκη της πρεμιέρας επί Καναδά προβλημάτισε, με τον Εντέν Αζάρ να παραδέχεται ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν σε καλύτερη κατάσταση στο Μουντιάλ του 2018.

Το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό για το Βέλγιο, στην πρεμιέρα του στο Μουντιάλ του Κατάρ, με αντίπαλο τον Καναδά. Το 1-0, με το γκολ του Μπατσουαγί, έδωσε τους τρεις βαθμούς στους «κόκκινους διαβόλους», ωστόσο η εικόνα της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Εντέν Αζάρ στην ουσία παραδέχθηκε ότι η καλύτερη ευκαιρία που είχε αυτή η γενιά παικτών του Βελγίου βρίσκεται στο… παρελθόν. «Για να είμαι δίκαιος, πιστεύω πως είχαμε καλύτερη ευκαιρία να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από τέσσερα χρόνια. Η ομάδα ήταν καλύτερη τότε, αλλά ακόμα διαθέτουμε την ποιότητα να κερδίσουμε παιχνίδια και τη διοργάνωση» υποστήριξε ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων».

Το Βέλγιο είχε τερματίσει στην τρίτη θέση στη Ρωσία και πλέον αρκετά μέλη της «χρυσής γενιάς» του είναι άνω των 30 ετών, με τον Αζάρ να συμπληρώνει: «είμαστε λίγο μεγαλύτεροι όμως έχουμε εμπειρία και τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο (Κουρτουά). Διαθέτουμε μια από τις καλύτερες μεσαίες γραμμές και καλούς επιθετικούς. Εχουμε το σύνολο και νομίζω ότι είναι θέμα επιθυμίας νίκης και νοοτροπίας».