Το Μαρόκο σόκαρε το Βέλγιο και το έστειλε σε... τελικό με την Κροατία
i

Σπουδαία νίκη σημείωσε το Μαρόκο/ⒸIntime

Το Μαρόκο σόκαρε το Βέλγιο και το έστειλε σε... τελικό με την Κροατία

Sportal newsroom 16:59 - 27.11.2022 / Ανανεώθηκε: 14:42 - 30.11.2022

Το Μαρόκο νίκησε με σκορ 2-0 το Βέλγιο στον αγώνα τους για τον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με γκολ των Σαμπίρι και Αμπουκλάλ και μπήκε δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης!

Το Βέλγιο ήταν το φαβορί πριν την έναρξη της αναμέτρησης κάτι που δικαιολόγησε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνεθ είχαν την κατοχή της μπάλας και ήταν αυτοί που έκαναν παιχνίδι, όμως το Μαρόκο είχε στηθεί έξυπνα στην άμυνα και δεν άφηνε τους «κόκκινους διαβόλους» να απειλούν τον Μουνίρ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν κλείσει τους Αφρικανούς στην περιοχή τους, όμως πέρα από ένα πλασέ του Μπατσουαγί που σταμάτησε πάνω στον Μουνίρ, δεν μπόρεσαν να βάλουν «δύσκολα» στον γκολκίπερ των αντιπάλων τους. Αντίθετα, το Μαρόκο αν και δεν πατούσε «γκάζι» στην επίθεση, είχε πιο ουσιαστική ευκαιρία στο 35ο λεπτό, όμως ο Χακίμι από θέση έξω δεξιά πάτησε περιοχή, αλλά σούταρε απελπιστικά. Η φάση του ημιχρόνου πάντως έγινε στις καθυστερήσεις με τον Ζίγιε να εκτελεί φάουλ από δεξιά, τον Κουρτουά να χάνει την μπάλα και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα. Όμως στον έλεγχο του VAR φάνηκε ότι ο Σαίς επηρέαζε τη φάση, όντας σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε. Το Μαρόκο ανέβασε αισθητά την αποδόσή του και δεν άφησε τους παίκτες του Μαρτίνεθ να το κλείσουν στην περιοχή του, ενώ έβγαινε γρήγορα στις αντεπιθέσεις και γινόταν απειλητικό. Όσο περνούσε η ώρα το φαβορί έδειχνε σαστισμένο, οι βορειοαφρικανοί γέμιζαν αυτοπεποίθηση και κάπως έτσι στο 74' ήρθε το πρώτο... σοκ! Ο Σαμπιρί εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, ο Κουρτουά μπερδεύτηκε ξανά και αναγκάστηκε να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Οι Βέλγοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στον αγώνα αφού φαίνονταν ανίκανοι να διασπάσουν το αμυντικό τείχος των αντιπάλων τους και κάπως έτσι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αμπουκλάλ που λίγο πριν είχε περάσει ως αλλαγή, έστειλε τους Βέλγους οριστικά στο καναβάτσο σκοράροντας το 2-0.

Που κρίθηκε το ματς: Καλή η κατοχή της μπάλας, όμως αν δεν δημιουργήσεις ευκαιρίες γκολ δεν βάζεις! Οι Βέλγοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος όμως ήταν ανούσια κι έτσι το Μαρόκο ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στο β', βγήκε από τα καρέ του και με τις αλλαγές του προπονητή του κατάφερε να σκοράρει δύο φορές. 

Ο MVP: Ο Σαμπίρι πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα και κατάφερε να σκοράρει και να δώσει την ασίστ για το 0-2. 

To στατιστικό του αγώνα: Το Βέλγιο είχε 67% κατοχή της μπάλας, όμως το Μαρόκο είχε 11 ευκαιρίες. Φλύαροι οι «κόκκινοι διάβολοι» και το πλήρωσαν!

Η μάχη των πάγκων: Ξεκάθαρη η υπεροχή του Ρεγραγκί. Δύο γκολ από τις αλλαγές του, δεν είναι και λίγο...

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ: Κουρτουά, Καστάνιε, Αλντερβάιρελντ, Βερτόγκεν, Μενιέ (81' Λουκάκου), Ονάνα (60' Τίλεμανς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ (75' Τροσάρ), Ντε Μπρόινε, Ε. Αζάρ (60' Μέρτενς), Μπατσουαγί (75' Ντε Κέτελαρ)

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ:  Μουνίρ, Χακίμι (68' Ατιγιάτ), Σαΐς, Αγκέρ, Μαζράουι, Ουνάχι (78' Γιαμίκ), Άμραμπατ, Αμαλά (68' Σαμπίρι), Μπουφάλ (73' Αμπντάλα), Ζίγιες, Ελ Νεσίρι (73' Αμπουχάλ)