Ο Βινίσιους συγκινήθηκε από το τρομερό κορεό που ετοίμασαν οι οπαδοί της Φλαμένγκο για να τον στηρίξουν (vids)

Το κορεό της Φλαμένγκο

i

PrtScr

Ο Βινίσιους συγκινήθηκε από το τρομερό κορεό που ετοίμασαν οι οπαδοί της Φλαμένγκο για να τον στηρίξουν (vids)

Κώστας Τόπας 13:43 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 28.05.2023

Η Φλαμένγκο προχώρησε σε μία σπουδαία πρωτοβουλία και στάθηκε στο πλευρό του πρώην παίκτη της, Βινίσιους ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί ρατσιστικές επιθέσεις από οπαδούς στη La Liga.

Σοκαρισμένη είναι η Βραζιλία αφού ο Βινίσιους έχει δεχθεί ουκ ολίγες ρατσιστικές προσβολές, από αντίπαλους οπαδούς της Ρεάλ. Η Φλαμένγκο, η ομάδα που έπαιζε ο «Βίνι» πριν υπογράψει στους «μερένχες» έδειξε ξανά την απόλυτη υποστήριξή της στον Βραζιλιάνο. 

Στον αγώνα κόντρα στην Κρουζέιρο οι οπαδοί της Φλαμένγκο σχημάτισαν ένα κορεό με μήνυμα «Ολοι με τον Βίνι», ενώ φόρεσαν φανέλα με το όνομά του, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υποστήριξης στον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμα και οι παίκτες είχαν ένα μήνυμα στο μπροστινό μέρος της φανέλας τους για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό.

«Το σύμβολο στη φανέλα της Φλαμένγκο θα είναι διαφορετικό αυτή τη φορά. Η Banco BRB αφήνει τον χώρο της στο μπροστινό μέρος για να υποστηρίξει την εκστρατεία κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο και να στείλει ένα μήνυμα υποστήριξης στον Βινίσιους ο οποίος έχει υποστεί επιθέσεις στην Ισπανία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο βραζιλιάνικος σύλλογος.

Όταν ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα με την Κρουζέιρο (1-1), οι 22 παίκτες και ο ρέφερι κάθισαν κάτω σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο 22χρονος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης χρησιμοποίησε τα social media για να ευχαριστήσει την παλιά του ομάδα: «Ευχαριστώ για όλα. Γεννήθηκα Φλαμένγκο και θα σε αγαπώ για πάντα»