Βόιτσεχ Στσέζνι: Το κάπνισμα στις ντουζιέρες, τα σπασμένα χέρια, το στοίχημα με τον Μέσι και ο Εμπαπέ
i

Βόιτσεχ Σέζνι/©Intime

Βόιτσεχ Στσέζνι: Το κάπνισμα στις ντουζιέρες, τα σπασμένα χέρια, το στοίχημα με τον Μέσι και ο Εμπαπέ

Κώστας Τόπας 10:05 - 03.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 04.12.2022

Ο Βόιτσεχ Στσέζνι είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες έως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και την Κυριακή (04/12) καλείται να βάλει «στοπ» στον Κιλιάν Εμπαπέ και την παρέα του.

Ο Πολωνός κίπερ ήταν από τους πολυτιμότερους της Πολωνίας στον πρόσφατο αγώνα της ομάδας του με αντίπαλο την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Ο 32χρονος πορτιέρε της Γιουβέντους είχε αρκετές κορυφαίες στιγμές στην αναμέτρηση, με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πέναλτι του αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν. Μάλιστα, μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Στσέζνι αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Λιονέλ Μέσι. 

Οι δύο ποδοσφαιριστές στοιχημάτισαν την ώρα του αγώνα για το αν θα δοθεί πέναλτι ή όχι! Συγκεκριμένα, όταν ο ρέφερι, Μάκελι πήγε να εξετάσει την φάση στο μόνιτορ έπειτα από ειδοποίηση του VAR, στο διάστημα αυτό ο Στσέζνι είπε στον Μέσι πως ποντάρει 100 ευρώ στο ότι δεν θα καταλογιστεί πέναλτι. 

Το στοίχημα με τον Μέσι

Ενα στοίχημα τελικά που... έχασε, αλλά όπως τόνισε στην κάμερα μετά το τέλος του αγώνα, δεν πρόκειται να πληρώσει τον Αργεντινό καθώς δεν χρειάζεται τα χρήματα!

«Έβαλα στοίχημα 100 ευρώ με τον Μέσι ότι ο διαιτητής δεν θα έδινε το πέναλτι και το έχασα. Δεν ξέρω καν αν επιτρέπεται αυτό σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ίσως με τιμωρήσουν για αυτό. Έτσι κι αλλιώς, δεν πρόκειται να τον πληρώσω γιατί δεν τον νοιάζουν τα 100 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τερματοφύλακας της Πολωνίας.

«Εγώ θα σταματήσω τον Εμπαπέ»

Ο Πολωνός κίπερ της Γιουβέντους αναγνώρισε την ανωτερότητα των πρωταθλητών κόσμου, ωστόσο είχε διάθεση για χιούμορ όταν ρωτήθηκε για το πώς εκείνος και οι συμπαίκτες του θα σταματήσουν τον Κιλιάν Εμπαπέ την Κυριακή (04/12, 17:00).

«Η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί, είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, αλλά εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προκριθούμε», ανέφερε αρχικά, ενώ στην ερώτηση στο πώς θα σταματήσουν τον Εμπαπέ η απάντηση ήταν μονολεκτική «Εγώ» με τον Πολωνό τερματοφύλακα να ξεσπάει σε γέλια, έχοντας διάθεση για χιούμορ.

Ο σοβαρός τραυματισμός στην Άρσεναλ

Ο Στσέζνι έχει πρωταγωνιστήσει ξανά στο παρελθόν. Είτε για θετικούς είτε ακόμα και για αρνητικούς λόγους. Στην ηλικία των 17, ο Πολωνός είχε αποχωρήσει από την Λέγκια Βαρσοβίας, ώστε να μετακινηθεί στην Άρσεναλ, έναντι 50.000 ευρώ! Ωστόσο, το ξεκίνημα της καριέρας του στην Άρσεναλ ήταν πολύ δύσκολο. Το 2008 έσπασε και τα δύο χέρια του όταν έπεσε άσχημα κατά τη διάρκεια μιας… άσκησης στην προπόνηση. 

Ενας σοβαρός τραυματισμός που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα για έξι μήνες, με τον Αρσέν Βενγκέρ να αναρωτιέται για τη συνέχεια της καριέρας του. Τελικά αποδείχθηκε ότι ο τραυματισμός δεν ήταν αρκετός για να εμποδίσει τότε τον νεαρό Σέζνι να καθιερωθεί ως τερματοφύλακας πρώτης τερματοφύλακας στα 20 του.

Το κάπνισμα στις ντουζιέρες

Παρά το γεγονός ότι ο Βόιτσεχ Στσέζνι ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους της Άρσεναλ, ο Αρσέν Βενγκέρ δεν είχε και την καλύτερα συνεργαΣσία μαζί του. Ο Πολωνός πορτιέρε είχε «τρελάνει» αρκετές φορές στον Αλσατό πρώην προπονητή των «κανονιέρηδων». Στα μέσα του χειμώνα του 2015, μετά από μια ήττα από τη Σαουθάμπτον (2-0), ο Σέζνι, νομίζοντας ότι κρυβόταν, πιάστηκε να καπνίζει στις ντουζιέρες.

«Εκείνη την εποχή ήμουν κανονικός καπνιστής και ο προπονητής το γνώριζε πολύ καλά», είχε πει σε podcast του Arsenal Nation ο Στσέζνι. Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό ο πρώην κίπερ της Άρσεναλ και νυν της Γιουβέντους παραδέχθηκε το λάθος του ενώπιον του προπονητή του και έλαβε τσουχτερό πρόστιμο, πάνω από 23.000 ευρώ, μένοντας μάλιστα κι εκτός δράσης γι’ αρκετές αγωνιστικές.

Δεν μιλιέται με τον πατέρα του

Ο 57χρονος Μάτσεϊ Στσέζνι ήταν επίσης διεθνής Πολωνός τερματοφύλακας. Πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στην Πολωνία μεταξύ 1987 και 2002. Πέντε φορές πρωταθλητής με τέσσερις διαφορετικούς συλλόγους και διακρίσεις με την εθνική του ομάδα. Ωστόσο, ο Βόιτσεχ δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον πατέρα του...

Παρά τις πολλαπλές προσκλήσεις μέσω email και SMS ο κίπερ της Γιουβέντους του δεν ήταν καν παρών στον γάμο του πατέρα του με τη νέα του σύντροφο. Οσο ήταν στην Άρσεναλ μάλιστα, ο Βόιτσεχ δεν δίσταζε να κάνει αρνητικά σχόλια ανοιχτά στους συμπαίκτες του.

Καυστικός όσο... δεν πάει

Πριν από τρία χρόνια, σε συνέντευξή του στο πολωνικό μέσο Foot Truck, ο Στσέζνι δεν δίστασε να... δώσει στεγνά πρώην συμπαίκτες του της Άρσεναλ αλλά και τον κολλητό του και πρώην μέσο της ΑΕΚ, Γκρεγκόρζ Κρικόβιακ. 

«Ο Σαμίρ Νασρί; Πάντα πίστευε ότι ήταν σαν γκάνγκστερ. Ο Ρόμπιν Βαν Πέρσι; «Ηταν εξαιρετικά αλαζόνας κατά καιρούς. Ο Γκρεγκόρζ Κρικόβιακ;  Στον γάμο μου ήταν τόσο μεθυσμένος. Τον ψάχναμε παντού για δύο ώρες και τον βρήκαμε να κοιμάται στους θάμνους», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.