Πάρτι... Ευρώπης για τον Άρη κόντρα στον Βόλο

Παίκτες Άρη

i

© Intime

Πάρτι... Ευρώπης για τον Άρη κόντρα στον Βόλο

Αλέξης Σαββόπουλος 19:24 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:00 - 23.04.2023

«Ευρωπαϊκό» βήμα έκανε ο Άρης κόντρα στον Βόλο (0-3), με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να επικρατεί στο Πανθεσσαλικό και να αυξάνει από τον αντίπαλο της τη διαφορά στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Άρης μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο, αφού με σκορ 3-0 επικράτησε του συλλόγου της Μαγνησίας και αύξησε τη διαφορά στην πέμπτη θέση. Πλέον, οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε τροχιά Ευρώπης, ωστόσο θα πρέπει να υπερασπιστούν το «εισιτήριο» στις υπόλοιπες πέντε αγωνιστικές των playoffs της Stoiximan Super League.

Ο σύλλογος του Τόλη Τερζή ήταν αυτός που μπήκε πιο δυναμικά στο πρώτο μέρος, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Πριν έρθει τελικά το 0-1, οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Ρόλο «σωτήρα» ανέλαβε ο Νταρίντα με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή το οποίο κατέληξε στο... δεξί παραθυράκι της εστίας του Κότνικ.

Στο δεύτερο μέρος οι ισορροπίες άλλαξαν και ο Άρης φάνηκε να κάνει διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να γίνουν πιο πιεστικοί όμως ο Άρης έκλεισε καλά τους χώρους του και δεν επέτρεψε πολλές τελικές. Εκείνος που «κλείδωσε» τελικά το τρίποντο ήταν ο Καμαρά, πετυχαίνοντας δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά. 

Με παρέμβαση Μπέου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στο «Πανθεσσαλικό» ανάμεσα στους οπαδούς του Βόλου και του Άρη (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:27 - 23.04.2023

Με παρέμβαση Μπέου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στο «Πανθεσσαλικό» ανάμεσα στους οπαδούς του Βόλου και του Άρη (vid)

Μετά το γκολ του Νταρίντα δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους οπαδούς του Βόλου και Άρη, όμως με παρέμβαση του ισχυρού άνδρα των «Θεσσαλών», Αχιλλέα Μπέου και της αστυνομίας, η κατάσταση ηρέμησε αμέσως.

Αφενός, σε πρώτο χρόνο ο επιθετικός έκανε ένα εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό και σκόραρε για το 0-2 (77'), ενώ στο 80' ο ίδιος από τα 11 μέτρα - μετά από μαρκάρισμα στον Καμάτσο - έδωσε τη χαριστική βολή.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην καθολική ανωτερότητα του Αρη στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Τερζή είχαν τον έλεγχο σε όλο το 90λεπτο, κυκλοφορούσαν την μπάλα με ορθόδοξο τρόπο και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακτο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Παράλληλα δεν κινδύνευσαν σχεδόν καθόλου εξουδετερώνοντας επιθετικά τον Βόλο.

MVP: Ο Νταρίντα! Ο Τσέχος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις μετά απο μια κοιλιά στην απόδοσή του για τρία παιχνίδια και εκτός του ότι με το γκολ που σημείωσε, άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση του Αρη, ήταν και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο γήπεδο με πληθωρική παρουσία σε όλους τους τομείς.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Με διάταξη 4-2-3-1 για ένα ακόμη παιχνίδι από τον Απόστολο Τερζή με την σημαντική διαφορά ότι λόγω της ίωσης του Ενκουλού, στόπερ αγωνίστηκε ο Πίρσμαν στο πλευρό του Φαμπιάνο με Οντουμπάτζο-Μαζικού στα άκρα, Ετέμπο-Νταμπο-Νταρίντα στα χαφ και τριπλέτα στην επίθεση τους Ιτούρμπε, Πάλμα και Καμαρά. 

Παρόμοια διάταξη και από τον Κώστα Μπράτσο. Ο Κότνικ πήρε τη θέση του Κλέιμαν και ο Πίρινεν του Εσκονάλ που έχουν τεθεί εκτός ομάδας. Άλχο, και Λούνα ήταν στα στόπερ, Τσοκάνης, Μπαριέντος στα χαφ, με τους Ντέλετιτς και Τσιρίνος στα πλάγια και τον Γκάγκι πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Το 0-3 στο Βόλο ήταν μόλις η πρώτη νίκη του Αρη στα playoffs μετά απο πέντε παιχνίδια και βασίστηκε στο πολύ μεγάλο ποσοστό κατοχής στο 66% έναντι 34% του Βόλου.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης αντιμετωπίζει ο Αρης την επόμενη αγωνιστική που είναι και η 1η του δεύτερου γύρου των Playoffs. Ο Βόλος από την άλλη δίνει δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι αυτή τη φορά αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό.