«Βόμβα» με Αμπέλ Φερέιρα: Υποψήφιος για τον πάγκο της Βραζιλίας
i

Φερέιρα / ©PrntScrn

«Βόμβα» με Αμπέλ Φερέιρα: Υποψήφιος για τον πάγκο της Βραζιλίας

Sportal newsroom 21:16 - 11.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:24 - 11.12.2022

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, φαίνεται να αποτελεί τον βασικό υποψήφιο για τον πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας.

Ο Τίτε αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας, μετά τον αποκλεισμό από την Κροατία στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022. Με την θέση να παραμένει κενή, λοιπόν, ήδη έχουν αρχίσει οι φημολογίες γύρω από τον διάδοχο του.

Ένα από αυτά είναι και εκείνο του Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα για λογαριασμό της Παλμέιρας. Σύμφωνα με Μέσα της χώρας ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ αποτελεί το φαβορί για την διαδοχή του Τίτε, με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να τον θεωρούν κατάλληλο για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο 43χρονος τεχνικός βρίσκεται στην ηγεσία της Παλμέιρας από τον Ιούλιο του 2020 και το πέρασμα του μόνο αποτυχημένο δεν θεωρείται. Σε διάρκεια δύο ετών έχει καταφέρει να κατακτήσει δύο Κόπα Λιμπερταδόρες - και μάλιστα «back two back», ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας, ένα Κόπα Σουνταμερικάνα.

Στον ΠΑΟΚ έκανε ντεμπούτο τον Αύγουστο του 2019, στον αγώνα για τα προκριματικά του Champions League, κόντρα στον Άγιαξ. Έκτοτε μέτρησε συνολικά 56 ακόμη παιχνίδια στα οποία μέτρησε 31 νίκες, 16 ισοπαλίες και 10 ήττες.