Η «Βασίλισσα»... πάτησε τη Νάπολι μετά από ματσάρα και «σφράγισε» την πρωτιά - Ισοπαλία και όλα ανοιχτά για Μπράγκα και Ουνιόν

Η «Βασίλισσα»... πάτησε τη Νάπολι μετά από ματσάρα και «σφράγισε» την πρωτιά - Ισοπαλία και όλα ανοιχτά για Μπράγκα και Ουνιόν

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 00:00 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:26 - 30.11.2023

Στον θρόνο της η Ρεάλ Μαδρίτης για ακόμη μία φορά, αφού μετά τη νίκη επί της Νάπολι με 4-2 «κλείδωσε» την πρωτιά στον όμιλο. Ισοπαλία για Μπράκα και Ουνιόν (1-1) και αμφότερες έμειναν «ζωντανές».

Δεν θα μπορούσε να μην καθίσει στον θρόνο της η «Βασίλισσα»! Η Νάπολι έκανε ότι μπορούσε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ανίκητη και στο τέλος επικράτησε με 4-2, με αποτέλεσμα να «σφραγίσει» την πρωτιά στον τρίτο όμιλο του Champions League. Στο άλλο ματς του γκρουπ Μπράγκα και Ουνιόν Βερολίνου ήρθαν ισόπαλες με 1-1 και αμφότερες έμειναν «ζωντανές» για πρόκριση.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΝΑΠΟΛΙ 4-2

Οι «παρτενοπέι» δεν θα μπορούσαν να έχουν πιο ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, καθώς βρήκαν γκολ από τα... αποδυτήρια. Μόλις στο 9ο λεπτό του αγώνα ο Χβαρατσκέλια βρήκε εξαιρετικά τον Ντι Λορέντζο, εκείνος «σέρβιρε» στον Σιμεόνε και ο Αργεντινός επιθετικός με ένα κοντινό πλασέ νίκησε τον Λούνιν για το 0-1.

Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ, αφού η απάντηση της «Βασίλισσας» ήταν κάτι παραπάνω από άμεση. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Σιμεόνε, ο Ροντρίγκο μετά από μία υπέροχη ενέργεια εξαπέλυσε ένα φοβερό σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έπειτα από 11 λεπτά ο Αλάμπα βρήκε με μία ωραία σέντρα τον Μπέλιγχαμ και ο Άγγλος σούπερ σταρ έκανε την ολική ανατροπή, γράφοντας το 2-1 του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους Ισπανούς και έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Ανγκισά με ένα φοβερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λούνιν κι έκανε το 2-2. Μάλιστα, ύστερα από πέντε λεπτά είχε τεράστια ευκαιρία ο Χβαρατσκέλια για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά δεν τα κατάφερε.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν πολύ καλύτερη και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Και στο 84' ανταμείφθηκε για την εικόνα της, αφού ο νεαρός Παζ δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση και νίκησε τον Μερέτ για το 3-2. Το... κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Χοσέλου, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΜΠΡΑΓΚΑ - ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 1-1

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαν το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά. Στο 16ο λεπτό είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή με τον Μπάνθα, ενώ στο 28' έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Τζαλό πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και έπιασε μία κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έχασαν την υπεροχή τους, διότι στο 30ο λεπτό έμειναν με δέκα παίκτες μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Νιακατέ για σκληρό μαρκάρισμα. Η γερμανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Γκοσένς να βγαίνει σε καλή θέση έπειτα από ασίστ του Ρουσιγιόν και να σημειώνει το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι δεν... μάσησαν όμως παρά το γεγονός πως έπαιζαν με δέκα παίκτες και στο 51' βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Όρτα βρήκε τον Τζαλό κι εκείνος με ένα πολύ δυνατό σουτ έκανε το 1-1. Μάλιστα, μετά από οκτώ λεπτά ο ίδιος απείλησε ξανά, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην ολική ανατροπή.

Από 'κει και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε αρκετά και το 1-1 έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Η 6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ