Η Ίντερ πάλεψε, αλλά έφυγε με σκυμμένο κεφάλι - Η πορεία των Ιταλών προς τον τελικό της Κωνσταντινούπολης (vids)

Η Ίντερ πάλεψε, αλλά έφυγε με σκυμμένο κεφάλι - Η πορεία των Ιταλών προς τον τελικό της Κωνσταντινούπολης (vids)

Δημήτρης Χούπης 01:00 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 01:09 - 11.06.2023

Η Ίντερ παρά την ήττα στον τελικό του Champions League απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν η έκπληξη της διοργάνωσης.

Η Ίντερ γνώρισε την ήττα στον τελικό του Champions League από τη Μάντσεστερ Σίτι και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας της. Παρόλα αυτά η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι άφησε τις εντυπώσεις, έχοντας εντυπωσιακή εικόνα μέχρι τον τελικό. 

Άφησε εκτός την Μπαρτσελόνα στους ομίλους 

Το έργο της Ίντερ στη φάση των ομίλων ήταν αρκετά δύσκολο, αφού ήρθε αντιμέτωπη με την Μπάγερν Μονάχου, την Μπαρτσελόνα και τη Βικτόρια Πλζεν. Η πρώτη εντύπωση που δημιουργούνταν, ήταν πως η ομάδα του Μιλάνο θα τερματίσει τρίτη, αλλά τους διέψευσε. Παρά την ήττα στην πρεμιέρα της διοργάνωση από τους Βαυαρούς στην Ιταλία με 0-2, η Ίντερ στη συνέχεια ήταν εντυπωσιακή. 

Στη δεύτερη αγωνιστική επικρατεί της Βικτόρια Πλζεν στη Τσεχία με 2-0, ενώ την τρίτη αγωνιστική κερδίζει την Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο με 1-0. Στη Βαρκελώνη μετά από έναν τρομερό αγώνα οι «νερατζούρι» αποσπούν την ισοπαλία, με το τελικό σκορ να είναι 3-3! Ακολουθεί ακόμα μία νίκη με τη τσέχικη ομάδα, ενώ στην τελευταία αγωνιστική έχασε από την Μπάγερν στη Γερμανία με 2-0, αλλά κατέλαβε τη δεύτερη θέση. 

Αγχωτική πρόκριση στα προημιτελικά απέναντι στην Πόρτο 

Ο Ρόντρι εκπλήρωσε το πεπρωμένο της Μάντσεστερ Σίτι και την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

23:59 - 10.06.2023

Ο Ρόντρι εκπλήρωσε το πεπρωμένο της Μάντσεστερ Σίτι και την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης (vid)

Στον «βασιλικό θρόνο» του Champions League κάθισε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας της Ίντερ με σκορ 1-0, χάρη στο γκολ του Ρόντρι.

Στη φάση των «16» η Ίντερ αντιμετώπιζε την Πόρτο σε ένα παιχνίδι χωρίς μεγάλο φαβορί και αουτσάιντερ. Στον πρώτο αγώνα στο Μιλάνο οι «νεραζούρι» χάρη στο γκολ του Ρομελού Λουκάκου επικρατούν με 1-0 και σε συνδυασμό με το 0-0 στην Πορτογαλία, παίρνει την πρόκριση στους «8». 

Εύκολη πρόκριση επί της Μπενφίκα 

Στα προημιτελικά είχε αντίπαλο μια ακόμα πορτογαλική ομάδα, την Μπενφίκα. Στο πρώτο παιχνίδι στη Λισαβόνα η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάκι επικράτησε με 2-0 και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση. Ο αγώνας στο Μιλάνο ήταν εντυπωσιακός, αφού είχε έξι γκολ (3-3), αλλά η Ίντερ ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό. 

Άνετη πρόκριση επί της «συμπολίτισσας» Μίλαν 

Στον ημιτελικό υπήρξε ιταλικός εμφύλιος με την Ίντερ να αντιμετωπίζει τη Μίλαν. Στο πρώτο παιχνίδι η Ίντερ ήταν κυριαρχική κερδίζοντας 2-0 τους «ροσονέρι», ενώ στη ρεβάνς το γκολ του Λαουτάρο «καθάρισε» την πρόκριση και έκανε την «μπλε μεριά» του Μιλάνο να πανηγυρίζει.