Η κατάρα της Ντόρτμουντ και η αμφίρροπη «μάχη» στο Μιλάνο για τους «16» του Champions League

Ντόρτμουντ

i

©printscreen

Η κατάρα της Ντόρτμουντ και η αμφίρροπη «μάχη» στο Μιλάνο για τους «16» του Champions League

Γιάννης Λιβανός 09:44 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 20.02.2024

Το Champions League συνεχίζεται με δύο αμφίρροπες αναμετρήσεις, με την Ίντερ να υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ντόρτμούντ να φιλοξενείται στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν.

Η φάση των «16» του Champions League περιλαμβάνει δύο ακόμη ενδιαφέροντες αγώνες στο πρόγραμμα της ημέρας (20/02, 22:00).

Ίντερ- Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00, Cosmote Sport2HD)

Στο Μιλάνο και το «Σαν Σίρο» η Ιντερ υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης, σε ένα ζευγάρι το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο αμφίρροπα των «16», από την στιγμή που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των νοκ-άουτ αγώνων.

Οι «νερατζούρι» προελαύνουν στη Serie A με 63 βαθμούς, βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση κάτι που εξαργυρώνει και η απόσταση (9β) τους από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Γιουβέντους. Μάλιστα μέσα στο 2024 σ' όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει έχουν μόνο νίκες, για πρωτάθλημα και ιταλικό Σούπερ Καπ.

Η Ιντερ προέρχεται από τη νίκη με 4-0 κόντρα στη Σαλερνιτάνα και πλέον στρέφει όλη της την προσοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στην οποία πέρυσι υπήρξε φιναλίστ. Ωστόσο, το έργο της απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι δεν θα έχει στη διάθεσή του για την αποψινή αναμέτρηση τους Κουαρδάδο, Ατσέρμπι, με τον Ντε Φράι να αναμένεται να αντικαταστήσει τον 35χρονο Ιταλό στο κέντρο της άμυνας. Στον όμιλό τους «οι νερατζούρι» μάζεψαν 12 βαθμούς αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρώτη θέση, αφού μειονέκτησε στην ισοβαθμία με τη Σοσιεδάδ.

Στην αντίπερα όχθη, η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται στην τέταρτη θέση της La Liga, με τον τελευταίο της αγώνα στην Ισπανία να είναι η εμφατική νίκη με 5-0 απέναντι στη Λας Πάλμας, εντός έδρας. Με το νικηφόρο αποτέλεσμα αυτό οι «ροχιμπλάνκος» επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από τρία συνεχόμενα ματς.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε άφησε εκτός αρκετούς από τους βασικούς του στο ματς με τη Λας Πάλμας (17/02), έτσι ώστε να τους έχει 100% έτοιμους για την αναμέτρηση με την Ίντερ. Παρολ' αυτά δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των μακροχρόνια απόντων, Αθπιλικουέτα και Λεμάρ. Στον όμιλό της, τερμάτισε πρώτη και αήττητη, μπροστά από Λάτσιο, Φέγενορντ και Σέλτικ.

Αϊντχόφεν-Μπορούσια Ντόρντμουντ (22:00, Cosmote Sport 3HD)

Η Αϊντχόφεν φιλοξενεί τη Γερμανική ομάδα στο «Philips Stadion» Ασυγκράτητοι στην Eredivisie οι γηπεδούχοι, παραμένουν στην κορυφή έχοντας αποκτήσει διψήφια διαφορά βαθμών από τους διώκτες τους και αυτή την στιγμή αποτελούν το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Τρομεροί οι Ολλανδοί, στα τελευταία 14 παιχνίδια τους έχουν χάσει μόλις μία φορά. Στη φάση των ομίλων τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από την Άρσεναλ αλλά μπροστά από Λανς και Σεβίλλη

Ο Πίτερ Μποζ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των βασικών Λανγκ, Τιλ, ενώ αμφίβολη κρίνεται και η συμμετοχή του Μπακαγιόκο.

Από την άλλη, η Ντόρτμουντ έχει μείνει πολύ μακριά από την κορυφή της Bundesliga (17 βαθμούς) και βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 41 πόντους. Παρά το γεγονός ότι «τρέχει» ένα σερί με εννέα ματς χωρίς ήττα, η όποια ελπίδα της για τίτλο έχει σβήσει από καιρό.

Το περασμένο Σάββατο έμεινε στο 1-1 στην έδρα τη Βόλφσμπουργκ, ενώ ο Τέρζιτς δεν θα έχει διαθέσιμους για το αποψινό ματς τους Αλέ και Νμετσά.

Στο Champions League έχει παρουσιάσει πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, καταφέρνοντας να τερματίσει στην κορυφή του ίσως ισχυρότερου ομίλου. Έχασε μόλις μία φορά παίζοντας κόντρα σε Νιουκάστλ, Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν, αφήνοντας δεύτερους τους πρωταθλητές Γαλλίας και υποχρεώνοντας  τους «ροσονέρι» να «μετακινηθούν» στο Europa League!