Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν στο Champions League ο Βινίσιους

Βινίσιους

i

/©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν στο Champions League ο Βινίσιους

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:29 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 03.06.2024

Ο Βινίσιους αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της σεζόν 2023/24 του Champions League. Ο «Βίνι», ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό με την Ντόρτμουντ, σημείωσε συνολικά πέντε γκολ και μοίρασε έξι ασίστ στη διοργάνωση.

Ποιος να συγκριθεί μαζί της; Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» το βράδυ του Σαββάτου (1/6) και κατέκτησε το 15ο Champions League της ιστορίας της. Τα γκολ για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι σημείωσαν ο Ντάνι Καρβαχάλ κι ο Βινίσιους.

Οι δύο σκόρερ των «μερένχες» έλαβαν κι από μία ατομική διάκριση. Ο μεν πρώτος αναδείχθηκε MVP του τελικού κι ο δεύτερος κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν στο Champions League, όπως έκανε γνωστό η UEFA.

Τα παράπονα του Ποντένσε προς τα πορτογαλικά ΜΜΕ: «Στηρίζουμε τους πάντες εκτός από δικούς μας»
CONFERENCE LEAGUE

09:14 - 03.06.2024

Τα παράπονα του Ποντένσε προς τα πορτογαλικά ΜΜΕ: «Στηρίζουμε τους πάντες εκτός από δικούς μας»

Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού, Ντανιέλ Ποντένσε εξέφρασε μέσω των social media τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι τα Μέσα της πατρίδας του δεν έκαναν πρωτοσέλιδο την κατάκτηση του Conference League από τους «ερυθρόλευκους».

Ο «Βίνι» αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν σε 10 ματς στη διοργάνωση, έχοντας ως απολογισμό 5 γκολ κι 6 ασίστ.

Ο Ροντινέι βρέθηκε στο Γουέμπλεϊ και πανηγύρισε μαζί με τον Βινίσιους το 15ο Champions League της Ρεάλ

Υπενθυμίζεται ότι στο «Γουέμπλεϊ» προκειμένου να παρακολουθήσει τον τελικό βρέθηκε κι ο Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη (29/5) κατέκτησε το Conference League ταξίδεψε στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει από κοντά τη μεγάλη «μάχη» ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ντόρτμουντ.

Στο τέλος του αγώνα, ο Ροντινέι κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισε με τους συμπατριώτες του Βινίσιους και Έντερ Μιλιτάο την κατάκτηση του 15ου Champions League. Μάλιστα ο 32χρονος μπακ δεν έχασε την ευκαιρία να βγάλει φωτογραφίες και με άλλους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ.

Η συγκινητική ανάρτηση του Ροντινέι στα ελληνικά: «Έπρεπε να παίξω σε πολλά ματς με ενέσεις - Είμαι Ολυμπιακός, σας αγαπώ»
CONFERENCE LEAGUE

09:50 - 01.06.2024

Η συγκινητική ανάρτηση του Ροντινέι στα ελληνικά: «Έπρεπε να παίξω σε πολλά ματς με ενέσεις - Είμαι Ολυμπιακός, σας αγαπώ»

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό, ο Βραζιλιάνος αμυντικός των «ερυθρόλευκων», Ροντινέι έκανε μία ανάρτηση στα ελληνικά στο Instagram, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που πέρασε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Στην ανάρτησή του στο instagram ο Ροντινέι έγραψε: «Τι ξεχωριστή στιγμή να παρακολουθείς έναν τελικό πρωταθλητών. Ευχαριστώ Χριστέ μου για αυτήν την ευκαιρία. Πρωταθλητής Conference League με τον Ολυμπιακό, πρωταθλητής Champions League της πραγματικής Ρεάλ».