Ο διαιτητής που θα σφυρίξει τον τελικό του Champions League έχει συλληφθεί για σκάνδαλο με τη μαφία
i

©Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images

Ο διαιτητής που θα σφυρίξει τον τελικό του Champions League έχει συλληφθεί για σκάνδαλο με τη μαφία

Δημήτρης Χούπης 19:08 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:13 - 29.05.2024

Ο Σλάβκο Βίνσιτς από τη Σλοβενία που θα σφυρίξει τον τελικό του Champions League έχει συλληφθεί το 2020 για σκάνδαλο που είχε σχέση με τη μαφία.

Ο Σλοβένος Σλάβκο Βίνσιτς θα είναι ο διαιτητής που θα σφυρίξει τον τελικό του Champions League ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Σλοβένος ρέφερι ήταν ο επικρατέστερος σε σχέση με τους Μάκελι, Τέιλορ και Μαρτσίνιακ, με τον τελευταίο να «πληρώνει» το λάθος που έκανε στον ημιτελικό της Ρεάλ με την Μπάγερν.

Το παρελθόν του Βίνσιτς λοιπόν μόνο... ήρεμο δεν είναι. Συγκεκριμένα, ο Σλοβένος το 2020 είχε συλληφθεί για μία υπόθεση σκανδάλου που είχε να κάνει με τη μαφία. Πιο αναλυτικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, στα μέσα του Μαΐου, ο 44χρονος βρέθηκε στο Suhio Polije στη Βοσνία για ιδιωτικές συναντήσεις.

Είχε προσκληθεί για ένα γεύμα σε ένα ράντσο και ήταν μαζί με τους συνεργάτες του. Τη στιγμή που έφτασαν, κάθισαν σε ένα τραπέζι, στο οποίο βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι που δεν τους ήξεραν. Στη μέση του γεύματος, οι δυνάμεις ασφαλείας της Βοσνίας τον περικύκλωσαν.

Όλοι όσοι βρίσκονταν στο ράντσο συνελήφθησαν, μαζί με τον Σλοβένο διαιτητή. Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε πως επρόκειτο για μια επιδρομή που είχε σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών, πορνείας και φοροδιαφυγής.

Ο Βίνσιτς ανακρίθηκε από τις Αρχές, αλλά αμέσως αφέθηκε ελεύθερος. Όπως είναι λογικό το γεγονός ότι ο Βίνσιτς ήταν διαιτητής της UEFA, δημιούργησε μεγάλο ντόρο. Ειδικά όταν το σκάνδαλο αφορούσε τη μαφία. Όταν μίλησε για το συμβάν ο 44χρονος είχε δηλώσει πως δεν γνώρισε τους λόγους του πάρτι, χαρακτηρίζοντας την αποδοχή της πρόσκλησης από το πάρτι, ως το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.