Η βραδιά της ζωής του - Ο Ηλίας Κωστής πήρε τη θέση του Μοράτα κι έκανε ντεμπούτο με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League (vid)

Η βραδιά της ζωής του - Ο Ηλίας Κωστής πήρε τη θέση του Μοράτα κι έκανε ντεμπούτο με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 22:25 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:29 - 04.10.2023

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Ηλία Κωστή. Πρώτη εμφάνιση για τον νεαρό στόπερ με την Ατλέτικο Μαδρίτης και μάλιστα στο Champions League.

Μία βραδιά που θα τη θυμάται σε όλη του τη ζωή.

Ο Ηλίας Κωστής ένα ελληνόπουλο, έκανε ντεμπούτο με την Ατλέτικο Μαδρίτης και μάλιστα στο Champions League, υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο 20χρονος αριστερόποδαρος παίκτης με ύψος 1,88 παίζει κεντρικός αμυντικός, αλλά και αριστερό μπακ, ενώ το συμβόλαιό του με την Ατλέτικο έχει διάρκεια έως το 2027.

Ο Κωστής έχει καταγωγή από την Κύπρο και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 27/2/03. Από μικρός ήταν με μία μπάλα στα πόδια. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ακαδημία της Arsenal στην Λευκωσία σε ηλικία 6-7 ετών. Πρώτος προπονητής του ήταν ο Άρα Πετροσιάν και ο Γιώργος Κυπριανού στην Ακαδημία της Arsenal. Στην Ακαδημία του ΑΠΟΕΛ εντάχθηκε σε ηλικία 13 -14 χρονών όταν έκλεισε η Ακαδημία Arsenal – Κεραυνός. 

Ο Κωστής είχε εξέλιξη και κλήθηκε στις μικρές εθνικές της Κύπρου. Πως προέκυψε η Ατλέτικο Μαδρίτης; Η παρουσία του στην Εθνική Κύπρου U17 με προπονητή τον Αντρέα Χατζηαλεξάνδρου σε ένα τουρνουά, τράβηξε τα βλέμματα κάποιων σκάουτερ και έτσι κατέληξε το 2019 στην Aτλέτικο Μαδρίτης, έπειτα από κάποια δοκιμαστικά.

Έκτοτε, έπαιζε στην Ακαδημία της Ατλέτικο, αλλά το καλοκαίρι έγινε το μεγάλο βήμα. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον πήρε στην προετοιμασία και μάλιστα ο Κωστής έπαιξε αλλαγή σε φιλικό ματς κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι.

Η γκολάρα του Ντεπάι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι τρέλανε τον Σιμεόνε στη φιλική νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης - Έπαιξε ο Κωστής! (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:05 - 30.07.2023

Η γκολάρα του Ντεπάι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι τρέλανε τον Σιμεόνε στη φιλική νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης - Έπαιξε ο Κωστής! (vid)

Ο Ντεπάι με απίθανο σουτ άνοιξε το σκορ στο φιλικό της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Ισπανοί νίκησαν 2-1. Αγωνίστηκε αλλαγή ο Κύπριος Ηλίας Κωστής.

Ο Κωστής έκανε απόψε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Και μάλιστα σε αγώνα του Champions League. Πήρε στο 93' τη θέση του Μοράτα και ασφαλώς είναι μία βραδιά που θα θυμάται για πάντα. 

Εθνική Ελλάδας

ΟΚωστής παρά το γεγονός ότι έπαιξε στην Κύπρο, πλέον είναι στη λίστα των ανθρώπων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο ίδιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, προτίμησε να παίξει στην Ελλάδα κι έτσει ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων Νίκος Παπαδόπουλος τον έχει ανάμεσα σε 26 ποδοσφαιριστές για τους κρίσιμους αγώνες με την Κροατία στις 13 Οκτωβρίου, 17:00 στην Τρίπολη και με την Πορτογαλία στις 17 Οκτωβρίου, στις 21:00 στο Γκιμαράες, για την προκριματική φάση του EURO 2025.

Δείτε το ντεμπούτο του Κωστή: