Σκόραρε ο Παυλίδης και χάρισε μεγάλη πρόκριση στην Αλκμάαρ - Έκπληξη από την Άντερλεχτ επί της Βιγιαρεάλ

Βαγγέλης Παυλίδης

i

©Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images

Σκόραρε ο Παυλίδης και χάρισε μεγάλη πρόκριση στην Αλκμάαρ - Έκπληξη από την Άντερλεχτ επί της Βιγιαρεάλ

Δημήτρης Χούπης 23:54 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:28 - 17.03.2023

Η Αλκμάαρ πέρασε στα προημιτελικά του Conference League, έχοντας τον Βαγγέλη Παυλίδη πρωταγωνιστή, μεγάλη πρόκριση πήρε και η Άντερλεχτ στην έδρα της Βιγιαρεάλ.

Με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Παυλίδη η Αλκμάαρ κέρδισε τη Λάτσιο 2-1 στην Ολλανδία και σε συνδυασμό με το υπέρ της 2-1 στη Ρώμη, η ομάδα του Έλληνα επιθετικού πέρασε στα προημιτελικά του Conference League.

Οι «λατσιάλι» ήταν αυτοί που πήραν κεφάλι στο σκορ, χάρη στο γκολ του Φελίπε Άντερσον στο 21', αλλά επτά λεπτά μετά η ολλανδική ομάδα ισοφάρισε. Ο Γιέσπερ Κάρλσον με ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-1 για την Αλκμάαρ και στο 62' ο Παυλίδης με ένα ωραίο τελείωμα έκανε το 2-1, σκορ που ήταν και το τελικό. Αυτό ήταν και το τρίτο τέρμα του Έλληνα στη διοργάνωση.

Μεγάλη πρόκριση πήρε και η Άντερλεχτ, η οποία επικράτησε της Βιγιαρεάλ εκτός έδρας με 1-0. Το πρώτο ματς στις Βρυξέλλες είχε λήξει 1-1 και με αυτή τη νίκη η βέλγικη ομάδα είναι στην επόμενη φάση. Το μοναδικό γκολ του αγώνα το έβαλε ο Ισλάμ Σλιμανί στο 73'.

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ συνεχίζει το παραμύθι της, στους «8» Λεβερκούζεν και Ρόμα
EUROPA LEAGUE

00:02 - 17.03.2023

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ συνεχίζει το παραμύθι της, στους «8» Λεβερκούζεν και Ρόμα

Ζει το όνειρο η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, η οποία «πάτησε» την Ουνιόν Βερολίνου με 3-0 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» του Europa League. Το εισιτήριο πήραν και οι Λεβερκούζεν και Ρόμα.

Η ΑΕΚ Λάρνακας είπε «αντίο» στην πορεία της στο Conference League, γνωρίζοντας δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια από τη Γουέστ Χαμ. Ο πρώτος αγώνας στην Κύπρο είχε λήξει 2-0 υπέρ της αγγλικής ομάδας, ενώ στο Λονδίνο τα «σφυριά» είχαν εύκολο έργο, κερδίζοντας 4-0.

Ο Τζιανλούκα Σκαμάκα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες στο 20'. Ο Τζάροντ Μπόουεν με δύο γκολ σε δύο λεπτά (47', 49') έκανε το 3-0 και ο Ντίβιν Μουμπάμα διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 65'. 

Η Νις πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Conference League, κερδίζοντας τη Σέριφ και στα δύο παιχνίδια (1-0, 3-1). Ο Λαμπόρ στο 29' έκανε το 1-0 για την γαλλική ομάδα και στο 53' ο Μοφί διπλασίασε τα τέρματα. 

Ο Ταμπσόμπα μείωσε σε 2-1 ένα λεπτό μετά και στο 79' ο Μπραχίμι διαμόρφωσε το τελικό 3-1.