Πότε μπορούν να συναντηθούν οι ελληνικές ομάδες στα νοκ-άουτ του Conference League

Ελ Αραμπί - Μπάμπα

i

© Intime

Πότε μπορούν να συναντηθούν οι ελληνικές ομάδες στα νοκ-άουτ του Conference League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:35 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:39 - 15.12.2023

Το ενδεχόμενο να συναντηθούν μεταξύ τους ελληνικές ομάδες στα νοκ-άουτ του Conference League είναι εφικτό, μετά την πρόκριση των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην εν λόγω διοργάνωση.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στους «16» του Europa Conference League από την 5η κιόλας αγωνιστική της διοργάνωσης, ενώ πλέον στη λίστα με τις ομάδες που θα συνεχίσουν την πορεία τους στην Ευρώπη βρίσκεται και ο Ολυμπιακός, ο οποίος όμως θα αγωνιστεί στα playoffs. Σε ποια φάση, όμως, μπορούν ομάδες από την Ελλάδα να τεθούν αντιμέτωπες;

Για να παίξουν μεταξύ τους ομάδες από την Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, τότε θα πρέπει να περάσουν από δύο φάσεις προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα να συναντηθούν. Η UEFA αναφέρει, ειδικότερα, στον κανονισμό της για τα playoffs και τους «16» πως: «Σύλλογοι από την ίδια ομοσπονδία δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους». 

Αυτός ο κανονισμός απουσιάζει από τα προημιτελικά, επομένως εκείνη είναι η φάση στην οποία οι ελληνικές ομάδες θα μπορέσουν να διασταυρωθούν. Αυτή όμως αργεί αρκετά, αφού η κλήρωση είναι στις 15 Μαρτίου του 2024 και το πρώτο ματς στις 11 Απριλίου. Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ δεν θα βρίσκεται στη διαδικασία των playoffs, αφού μετά τον θρίαμβο στη Φρανκφούρτη και τη νίκη κόντρα στην Ελσίνκι εξασφάλισε απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa Conference League.

Πότε μαθαίνουν αντίπαλο οι Ελληνικές ομάδες

Η κλήρωση για τη φάση των playoffs θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας τη Δευτέρα 18 του μήνα, στις 14.00.

Να θυμίσουμε ότι η ρεβάνς θα γίνει στην έδρα της ομάδας που συμμετείχε στο Conference League κι αυτές του Europa League θα είναι γηπεδούχες στον πρώτο αγώνα. Τα ματς θα γίνουν στις 15 και 22 Φεβρουαρίου 2024.

Την επόμενη της ρεβάνς, στις 23 του Φλεβάρη θα διεξαχθεί η κλήρωση για τη φάση των «16». Οι αγώνες για τη φάση των «16» θα γίνουν στις 7 και 14 Μαρτίου. Η κλήρωση για τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς, αλλά και το ποια ομάδα θα είναι τυπικά γηπεδούχος στον τελικό, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου.

Τα προημιτελικά θα γίνουν στις 11 και 18 Απριλίου 2024, οι ημιτελικοί στις 2 και 9 Μαϊου, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαϊου στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην «OPAP Arena», το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.