Αυτοί είναι οι τέσσερις όμιλοι του Copa America 2024

Αυτοί είναι οι τέσσερις όμιλοι του Copa America 2024

Ο Καναδάς και η Κόστα Ρίκα συμπλήρωσαν τους τέσσερις ομίλους στο Copa America 2024 που θα γίνει στις ΗΠΑ.

Οι τέσσερις όμιλοι του Copa America συμπληρώθηκαν.

Ο Καναδάς και η Κόστα Ρίκα είναι οι δύο ομάδες που κέρδισαν το εισιτήριο για τη διοργάνωση. Το ραντεβού στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχει οριστεί για τις 20 Ιουνίου και ο τελικός θα γίνει στις 14 Ιουλίου. Το ίδιο διάστημα, ουσιαστικά, που θα διεξαχθεί και το Euro. Η διοργάνωση θα γίνει στις ΗΠΑ και θα είναι μία... πρόβα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, που θα πραγματοποιηθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Να θυμίσουμε ότι τα δύο μεγάλα φαβορί, η Βραζιλία και η Αργεντινού μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό, σύμφωνα με τις διασταυρώσεις.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στη Conmebol: «Το τουρνουά ξεκινά στις 20 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 14 Ιουλίου.

Αυτό το Σάββατο, 23 Μαρτίου, ορίστηκαν οι 16 ομάδες, της 48ης έκδοσης του CONMEBOL Copa América.

Με τις νίκες τους στα πλέι οφ του Κονκακάφ, Καναδάς και Κόστα Ρίκα έγιναν οι δύο τελευταίες ομάδες μέσω των προκριματικών, που κέρδισαν εισιτήριο για το παλαιότερο τουρνουά εθνικών ομάδων στον κόσμο. Επιπλέον, τέσσερις ακόμα ομάδες του Concacaf θα είναι μέρος αυτής της έκδοσης: Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό, Παναμάς και Τζαμάικα.

Ο Καναδάς, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο CONMEBOL Copa América, εντάσσεται στον Α’ Όμιλο και θα κάνει το ντεμπούτο του στις 20 Ιουνίου εναντίον της Αργεντινής στον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά, που θα διεξαχθεί στο στάδιο Mercedes-Benz στην Ατλάντα. Το Περού και η Χιλή είναι τα άλλα μέλη του ομίλου.

Από την πλευρά της, η Κόστα Ρίκα εντάσσεται στον Δ’ όμιλο μαζί με τη Βραζιλία, την Παραγουάη και την Κολομβία. Η πρεμιέρα τους στο τουρνουά θα γίνει κόντρα στη Βραζιλία στις 24 Ιουνίου στο SoFi Stadium στο Inglewood.

Το CONMEBOL Copa América United States 2024 θα έχει 32 αγώνες που θα διεξαχθούν σε 14 στάδια».

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι: 1ος όμιλος: Αργεντινή, Περού, Χιλή, Καναδάς.

2ος όμιλος: Μεξικό, Εκουαδόρ, Βενεζουέλα, Τζαμάικα.

3ος όμιλος: ΗΠΑ, Ουρουγουάη, Παναμάς, Βολιβία.

4ος όμιλος: Βραζιλία, Κολομβία, Παραγουάη, Κόστα Ρίκα.