Διαστημικός Χάαλαντ: Πέτυχε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά κι έγραψε ιστορία (vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Διαστημικός Χάαλαντ: Πέτυχε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά κι έγραψε ιστορία (vids)

Κώστας Τόπας 22:34 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 22:48 - 14.03.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με δύο γρήγορα γκολ έβαλε σε ρόλο οδηγού την Μάντεστερ Σίτι κόντρα στη Λειψία.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την αναμέτρηση κόντρα στη Λειψία η Μάντσεστερ Σίτι. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μπήκε φουριόζος στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να βρει δυο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο απίστευτος διασκελισμός του Χάαλαντ στην μπαλιά του Ακέ! (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

22:25 - 14.03.2023

Ο απίστευτος διασκελισμός του Χάαλαντ στην μπαλιά του Ακέ! (vid)

Επειτα από τρομερή μπαλιά του Ακέ, ο Έρλινγκ Χάαλαντ κοντρόλαρε την μπάλα και με έναν απίστευτο διασκελισμό πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, με το τελείωμά του ωστόσο να μην καταλήγει στα δίχτυα.

Αρχικά, στο 22' ο Νορβηγός νίκησε τον Μπλάσβιχ από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0 για τους Πολίτες. Επειτα από δύο λεπτά, ο Χάαλαντ χτύπησε ξανά. Συγκεκριμένα στο 24' το δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Λειψίας, με τον Νορβηγό αστέρα να παίρνει το ριμπάουντ και να εκτελεί τον αντίπαλο πορτιέρε με κοντινή κεφαλιά.

Αυτό ήταν το έβδομο φετινό γκολ του στο Champions League και 30ο συνολικά στη διοργάνωση. Μάλιστα, σε ηλικία 22 ετών και 236 ημερών, ο Χάαλαντ έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει τα 30 γκολ στην διοργάνωση (ο Εμπαπέ το είχε πετύχει σε ηλικία 22 ετών και 352 ημερών), ενώ παράλληλα έγινε και ο παίκτης που χρειάστηκε τα λιγότερα παιχνίδια (25 για την ακρίβεια), ώστε να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό ορόσημο, σπάζοντας το ρεκόρ του Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος είχε χρειαστεί 34!