Δικαίωση της UEFA στη «μάχη» με τη Super League από τον Έλληνα εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
i

©UEFA

Δικαίωση της UEFA στη «μάχη» με τη Super League από τον Έλληνα εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Κώστας Τόπας 12:18 - 15.12.2022

Τόσο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσο και ο Έλληνας γενικός εισαγγελέας, Αθανάσιος Ράντος, τάχθηκαν υπέρ της UEFA στη δικαστική διαμάχη με τη Super League, με το τελικό πόρισμα να ανακοινώνεται τέλη Ιανουαρίου.

Η σύγκρουση UEFA και Super League στις δικαστικές αίθουσες ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως μπαίνει οριστικό τέλος, μιας και η διοργανώτρια αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κέρδισε τη μάχη.

Συγκεκριμένα, στη δίκη των δύο πλευρών που εκτυλίσσεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το ανώτατο σώμα της Γηραιάς Ηπείρου, ο Έλληνας γενικός εισαγγελέας, Αθανάσιος Ράντος, τάχθηκε υπέρ της συνομοσπονδίας, δείχνοντας την αντίθεσή του στην ίδρυση της Super League, την οποία ξεκίνησαν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας και πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι κανόνες των UEFA και FIFA υπό τους οποίους οποιαδήποτε νέα διοργάνωση υπόκειται σε εκ των προτέρων έγκρισή τους, είναι συμβατοί με τον αντίστοιχο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Με αυτόν τον τρόπο, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου βάζει «τέλος» ή έστω προσωρινό «φρένο» για ένα χρονικό διάστημα στις σκέψεις των προέδρων των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, για την αποχώρησή τους από τα εγχώρια πρωταθλήματα και τις άλλες διοργανώσεις υπό τη σκέπη της UEFΑ για να δημιουργήσουν μια κλειστή λίγκα, ανεξάρτητη από τους κανονισμούς. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις αρχές του 2023.