Δίκη Άλκη: «Πήγαμε για να κυνηγήσουμε οπαδούς του Άρη, όχι για να σκοτώσουμε» κατέθεσε ο πρώτος κατηγορούμενος
i

©intime

Δίκη Άλκη: «Πήγαμε για να κυνηγήσουμε οπαδούς του Άρη, όχι για να σκοτώσουμε» κατέθεσε ο πρώτος κατηγορούμενος

Sportal newsroom 14:50 - 25.04.2023

Με τις απολογίες των 12 κατηγορουμένων, οπαδών του ΠΑΟΚ, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων δύο ατόμων στη Χαριλάου, συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ενώπιον της έδρας, βρέθηκε σήμερα ο 1ος κατηγορούμενος για τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Αφού ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή του, ο κατηγορούμενος, οδηγός του πρώτου από τα οχήματα στα οποία επέβαιναν οι 12, κλήθηκε να περιγράψει τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας αλλά και να εξηγήσει τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους αλλά και την ομάδα του ΠΑΟΚ. «Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω. Να μην είχα εμπλακεί, αλλά είναι αργά. Εδώ και 2 χρόνια είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ είμαι μέλος του συνδέσμου και πήγαινα στο γήπεδο. Πήγαινα συχνά, μέρα παρά μέρα» είπε και υποστήριξε ότι γύρω στις 23:00 γύρισαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ. «Ο σύνδε-σμος είχε κόσμο εκείνη την ώρα, περίπου 10 άτομα. Εκεί ήταν σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι. Συζητήσαμε ότι κάτι έγινε στο Ωραιόκαστρο και να πάμε προς τα εκεί. Κυνήγησαν κάποιους δικούς μας, μας είπε κάποιος. Είπαμε να πάμε προς Χαριλάου για να κάνουμε ένα οπαδικό επεισόδιο. Δεν έχω ξαναεμπλακεί σε επεισόδιο. Ήταν απόφαση όλων. Οπαδικό επεισόδιο σημαίνει να κυνηγήσουμε κάποιον, όχι αυτό που συνέβη. Οι υπόλοιποι ήρθαν μετά. Ήμασταν αυτοί οι 12. Ψάχναμε οπαδούς του Άρη για να τους κυνηγήσουμε. Μπορεί να πηγαίναμε και μόνοι μας. Δεν θέλαμε να πάμε σε κεντρικό σημείο. Δεν ψάχναμε κάτι συγκεκριμένο. Ψάχναμε οπαδούς του Άρη».

Για τα αντικείμενα που είχαν μαζί τους, ο 1ος κατηγορούμενος είπε πως ο καθένας έπαιρνε ότι ήθελε από τον σύνδεσμο. ««Μαχαίρια υπάρχουν στον σύνδεσμο για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα το φαγητό. Θα μπορούσαν να υπάρχουν και λοστοί. Το δρεπάνι δεν το έχω δει ποτέ στον σύνδεσμο. Εγώ δεν είχα κάτι πάνω μου», επισήμανε σε άλλο σημείο της απολογίας του και τόνισε πως είχε αφήσει το κινητό του στον σύνδεσμο για να φορτίσει καθώς δεν είχε μπαταρία. «Πηγαίναμε πολύ αργά γιατί ψάχναμε παρέες και θυμάμαι ότι είδαμε την παρέα του Άλκη από ένα φανάρι. Ήταν ένας αριθμός μαυροφορεμένων. Αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Άναψα alarm γιατί δεν ήμασταν σίγουροι ότι είναι οπαδοί του Άρη. Πίσω από εμάς σταμάτησε και το δεύτερο αυτοκίνητο ενώ το τρίτο έστριψε. Γενικά δεν είχαμε καμιά επικοινωνία μεταξύ μας. Κατέβηκαν τα τρία άτομα από το αμάξι μου και πήγαν στο σημείο. Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο. Απλώς έκατσα έτσι μέχρι να δω τι θα γίνει. Από το πίσω αμάξι δεν είδα να βγαίνει κανένας και το τρίτο το έχασα εντελώς. Δεν το πρόσεξα, αλλά μετά είδα τρεις από αυτό να πηγαίνουν. Δεν ισχύει ότι τους έκανα σήμα να κατέβουν, εγώ ήμουν μέσα στο αμάξι. Τους είχα πλάτη, δεν έβλεπα τις κινήσεις. Μόλις άρχισε η μανούρα είδα έναν από την παρέα του Άλκη να τρέχει και να τον κυνηγάει ο τέταρτος κατηγορούμενος. Τότε βγήκα από το αυτοκίνητο και μετά ξαναμπήκα γιατί δεν είχα βάλει χειρόφρενο. Ξαναβγήκα και είδα κι άλλο άτομο να τρέχει. Ήταν από την παρέα των παιδιών», είπε στο δικαστήριο. Εγώ έφτασα μέχρι τη μέση του δρόμου. Τίποτα άλλο. Μετά είδα κάποια άτομα να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου. Είχα κοκαλώσει. Από τα άτομα που έρχονταν, τις φωνές, από όλα. Όλο το σκηνικό. Άκουγα βρισιές και φωνές».

Σε σχετική ερώτηση της έδρας για τα όπλα, ο 1ος κατηγορούμενος σημείωσε: «Επιβεβαιώνω ότι το δρεπάνι το είχε ο 10ος. Τον είδα να χτυπάει κάποιον πάνω στο τοιχάκι, αυτό έγινε στην αρχή που ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο. Είδα επίσης τον 2ο αλλά χωρίς να καταλάβω ποιον χτύπησε. Είχε πολύ σκοτάδι. Έβλεπα 4 ή 5 από εμάς στα σκαλιά. Είδα κι ένα στειλιάρι κάποια στιγμή και κλοτσιές και μπουνιές. Δεν φαινόταν κάτι άλλο από το σκοτάδι. Δεν ήξερα καν σε ποια θέση ήταν ο Άλκης. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως εκτός από το μαχαίρι του δεύτερου, ο 3ος είχε σφυρί και ο 4ος πυρσό. «Λογικά τα είχαν πάνω τους», ανέφερε.

«Δεν ξέρω πόσα άτομα πήγαν εκεί συνολικά. Νόμιζα ότι είχα δει αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι κρατούσαν κάτι γιατί μετά είδα το βίντεο. Σε αυτό έκανα λάθος. Προσπαθούσα να δικαιολογήσω πράγματα και καταστάσεις. Ίσως παρερμήνευσα και είχα διαφορετικά τα πράγματα στο μυαλό μου», σχολίασε αναφορικά με την πρώτη του κατάθεση στην αστυνομία.

«Φώναζα να φύγουμε. Είπα "ελάτε, ελάτε" και μπήκα στο αυτοκίνητο. Φοβήθηκα για όλα. Και για αυτούς που έρχονταν και για το επεισόδιο. Δεν είχα καταλάβει ότι ο 3ος είχε μπει πριν από μένα στο αυτοκίνητο, μετά ήρθε ο 4ος και τελευταίος ο 2ος», είπε.

Στη συνέχεια περιέγραψε το πώς έφυγαν από εκεί μέχρι να καταλήξουν ξανά στον σύνδεσμο: «Δεν το περίμενα ποτέ αυτό το πράγμα. Πήγαμε να επιβληθούμε. Δεν πήγαμε να σκοτώσουμε, με τίποτα. Δεν ξέραμε τα παιδιά, δεν ήταν ραντεβού. Όταν μπήκαμε μέσα στα αυτοκίνητα ειπώθηκε ένα "τους πήραμε" αλλά δεν καταλάβαμε τη σοβαρότητα. Τους πήραμε εννοώ οπαδικά. Εγώ τα αίματα δεν τα έβλεπα ούτε οι άλλοι μού είπαν κάτι. Δεν έγινε κάποια συγκεκριμένη συζήτηση. Έμαθα τι έγινε την επόμενη μέρα στη δουλειά. Δεν είχα πει τίποτα σε κανέναν. Δεν μας πήγε το μυαλό ότι έγινε κάτι τέτοιο, δεν θα πανηγυρίζαμε. Είδα στο διαδίκτυο το σημείο και κοκάλωσα. Πήγα σπίτι να πω στους γονείς μου τι έγινε και μόλις έφτασα στο σπίτι με έπιασαν. Θέλω να πω την αλήθεια, δεν έφτασα καν στο σημείο για να ξέρω κάτι παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.