Η Σίτι αποκαθήλωσε τη Λίβερπουλ στη ματσάρα του Έτιχαντ (3-2)
i

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Σίτι / © Twitter

Η Σίτι αποκαθήλωσε τη Λίβερπουλ στη ματσάρα του Έτιχαντ (3-2)

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:54 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 23.12.2022

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε τη νίκη επί της Λίβερπουλ με 3-2 σε παιχνίδι... φωτιά και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Carabao Cup, αφήνοντας εκτός συνέχειας την περσινή κάτοχο του τροπαίου.

Με όρεξη φαίνεται πως επέστρεψαν Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν λίγο περισσότερο... ορεξάτη και πήρε τη νίκη με 3-2 κόντρα στη Λίβερπουλ, εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία της στα προημιτελικά του Carabao Cup.

Ποδοσφαιρική παράσταση στο «Έτιχαντ», με τον Ακέ να «λυτρώνει» τους «πολίτες» και να στέλνει σπίτι της την περσινή κάτοχο του τροπαίου.

Δεν θα μπορούσε ο ρυθμός να μην είναι φρενήρης από το πρώτο λεπτό σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες. Έτσι λοιπόν, μόλις στα 18 δευτερόλεπτα του αγώνα, ο Χάαλαντ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του ήταν αρκετά άστοχο.

Ωστόσο, ο Νορβηγός επιθετικός χτύπησε περίπου 10 λεπτά μετά, όταν μετά από σέντρα του Ντε Μπρόινε, πρόλαβε τον Τζο Γκόμες και με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για τους «πολίτες», πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του γκολ κόντρα στους «ρεντς».

Τα δίνει όλα για τον Γκβάρντιολ η Σίτι: Προσφέρει 125 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει άμεσα
PREMIER LEAGUE

12:54 - 16.12.2022

Τα δίνει όλα για τον Γκβάρντιολ η Σίτι: Προσφέρει 125 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει άμεσα

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι διατεθειμένη να τινάξει την μπάνκα στον αέρα, βγάζοντας 125 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να αποκτήσει το μεγάλο αστέρι της Κροατίας και της Λειψίας, Γιόσκο Γκβάρντιολ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απάντησε άμεσα και συγκεκριμένα στο 20ο λεπτό, με τον Καρβάλιο να πλασάρει τον Ορτέγα ύστερα από ασίστ του Μίλνερ και να φέρνει το ματς στα ίσια. Ο ρυθμός δεν έπεσε ποτέ, ενώ δεν σταμάτησαν και οι ευκαιρίες, αλλά μέχρι και το τελικό σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε πιο δυναμικά από το δεύτερο, αφού η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 47' χάρη σε καταπληκτικό πλασέ του Μάχρζ, που είχε πάρει την πάσα από τον Ρόντρι.

Η χαρά των «πολιτών» δεν κράτησε για πολύ όμως, αφού ότι συνέβη στο πρώτο μέρος, συνέβη και στο δεύτερο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν άμεση απάντηση. Μόλις ένα λεπτό μετά το γκολ του Αλγερινού, ο Νούνιες «σέρβιρε» στον Σαλάχ κι εκείνος πλασάροντας σε κενή εστία ισοφάρισε ξανά.

Παρότι η Λίβερπουλ δεν πέταγε «λευκή πετσέτα» με τίποτα και έβρισκε τρόπο να απαντάει άμεσα, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και η λύτρωση ήρθε στο 58ο λεπτό από τον Ακέ, ο οποίος με τρομερή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ντε Μπρόινε, διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν τα παράτησε ούτε μετά το τρίτο γκολ και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν το βρήκε ποτέ, με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ Σίτι να πανηγυρίσει τη νίκη και να πάρει την πρόκριση για τους «8» του Carabao Cup.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Ορτέγκα, Λιούις, Ακάντζι (61’ Στόουνς), Λαπόρτ, Ακέ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν (88’ Μπερνάρντο Σίλβα), Μαχρέζ, Χάαλαντ (73’ Φόντεν), Πάλμερ (73’ Γκρίλις) 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μίλνερ (38’ Φίλιπς), Ματίπ, Ρόμπερτσον, Γκόμες, Μπάιτσετιτς (46’ Φαμπίνιο), Έλιοτ (57’ Χέντερσον), Τιάγκο (70’ Κεϊτά), Καρβάλιο (46’ Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ, Νούνιες

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το γκολ του Ακέ είναι αυτό που λέμε... τρίτο και φαρμακερό. Η Λίβερπουλ επέστρεψε μία, επέστρεψε δύο, όμως στο γκολ του Ολλανδού αμυντικού δεν είχε απάντηση.

MVP: Μπορεί να μην βρήκε δίχτυα, αλλά ο Ντε Μπρόινε ήταν το Α και το Ω στη μεσαία γραμμή της Σίτι, ενώ «σέρβιρε» τα δύο από τα τρία γκολ των «πολιτών».

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Με τις δύο σημερινές ασίστ που μοίρασε, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έφτασε τις 14 σε 20 ματς με τη φανέλα της Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα σεζόν.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ CARABAO CUP: Γουλβς, Σαουθάμπτον, Λέστερ, Νιούκαστλ, Νότιγχαμ Φόρεστ, Τσάρλτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι