Έκανε την ανατροπή της χρονιάς το Καζακστάν, 3-2 τη Δανία από 0-2!

Καζακστάν

i

Photo by Steve Welsh/PA Images via Getty Images

Έκανε την ανατροπή της χρονιάς το Καζακστάν, 3-2 τη Δανία από 0-2!

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:00 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:45 - 26.03.2023

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη των προκριματικών του Euro ήρθε από το Καζακστάν, το οποίο παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη Δανία, έφερε τούμπα το ματς σε λιγότερο από 20 λεπτά και πήρε τη νίκη με 3-2.

Έκανε το μεγάλο «μπαμ» το Καζακστάν! Η ομάδα του Μαγκομέντ Αντιέβ πήγε ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ στο παιχνίδι με τη Δανία και μέχρι το 73' επιβεβαίωνε τα προγνωστικά, καθώς έχανε με 2-0. Ωστόσο, μέσα σε 16 λεπτά πέτυχε τρία γκολ και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 3-2.

Με αυτή τη νίκη οι Καζάκοι έβαλαν... μπουρλότο στον 8ο όμιλο, στον οποίο βρίσκονται επίσης οι Βόρεια Ιρλανδία, Σλοβενία, Φινλανδία και Σαν Μαρίνο, αφού πλέον τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή, έχοντας τρεις βαθμούς.

Ο εξαιρετικός Χόιλουντ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους, σκοράροντας δις. Αρχικά βρήκε δίχτυα στο 21' με ένα ωραίο πλασέ έπειτα από ασίστ του Κιάερ, ενώ στο 36' με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-0.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς έχει κριθεί ο Νόβακ Σίμουνιτς καταλόγισε πέναλτι για τους γηπεδούχους σε χέρι του Βιντ, με τον Ζαϊτνουντίνοφ να είναι εύστοχος και να μειώνει σε 2-1. Από 'κει και πέρα, γράφτηκε ιστορία...

Συγκεκριμένα, στο 86' ο Ταγκιμπέργκεν με ένα εκπληκτικό σουτ «εκτέλεσε» τον Σμάιχελ, φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσια, ενώ στο 89' το Καζακστάν έκανε την ολική ανατροπή, με τον Βορογκόφσκι να βρίσκει τον Αϊμπέτοφ και τον τελευταίο να διαμορφώνει το τελικό 3-2.