«Εκδίκηση» ψάχνει ο Λουίς Φαν Χάαλ για το χαμένο ημιτελικό του 2014
i

Λουίς Φαν Χάαλ/ ©Twitter

«Εκδίκηση» ψάχνει ο Λουίς Φαν Χάαλ για το χαμένο ημιτελικό του 2014

Ανδρέας Σερεβέτας • 09:43 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Οι δηλώσεις του Ολλανδού προπονητή για τον αυριανό προημιτελικό με την Αργεντινή.

Ο έμπειρος προπονητής της εθνικής Ολλανδίας τόνισε αρχικά εν όψει του αυριανού προημιτελικού αγώνα με την Αργεντινή: «Είπα ότι μπορούμε να γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές με αυτήν την ομάδα. Δεν είπα ότι θα γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά μπορούμε να γίνουμε». Στη συνέχεια δέχθηκε ερώτηση για τον Μέσι: «Φυσικά, ο Μέσι είναι ο πιο σημαντικός παίκτης από αυτούς, ο πιο δημιουργικός. Αυτοί είναι πάντα οι πιο σημαντικοί παίκτες. Από την άλλη, δεν παίζει πολύ όταν ο αντίπαλος έχει την κατοχή της μπάλας. Θα έχουμε τις ευκαιρίες μας στο ματς. Πριν από οκτώ χρόνια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε καλά τον Μέσι. Δεν μπορούσε να βάλει γκολ τότε». 

Μέσι/©Intime

Ο Φαν Χάαλ συμπλήρωσε για εκείνο το ματς, που έληξε χωρίς γκολ και κρίθηκε στα πέναλτι (4-2) με τους Αργεντινούς να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης: «Έχουμε ακόμα ένα ...θέμα να διευθετήσουμε. Πιστεύουμε ότι ήμασταν τότε η καλύτερη ομάδα. Αλλά στο τέλος χάσαμε στα πέναλτι. Δεν μπορώ να το υποστηρίξω πια με στοιχεία, αλλά αυτή είναι η ανάμνησή μου. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια. Έβαλα αλλαγή τον Χούντελααρ. Έτσι ο Κρουλ έμεινε στον πάγκο και δεν μπόρεσε να εκτελέσει πέναλτι. Δυστυχώς αυτό δεν λειτούργησε. Εκ των υστέρων, μπορεί να ήταν μια ανόητη απόφαση».  

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Λουίς φαν Χάαλ ανέθεσε το μαρκάρισμα του Μέσι στον Νάιτζελ ντε Γιονγκ, που τώρα δεν είναι στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας. Στα 120 λεπτά του αγώνα ο Μέσι ακούμπησε την μπάλα 72 φορές, έδωσε με επιτυχία 32 από τις 40 πάσες που επιχείρησε. Το σχέδιο του Ολλανδού προπονητή ήταν αποτελεσματικό καθώς ο ηγέτης της Αργεντινής κατάφερε να σουτάρει μόνο μία φορά προς την εστία. Το έκανε με εκτέλεση φάουλ στο πρώτο ημίχρονο! Όμως τελικά η ομάδα του κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.