Ο πρώην «ασπρόμαυρος» Ελ Καντουρί παραμένει στη Θεσσαλονίκη (pic)

Ελ Καντουρί

i

© Intime

Ο πρώην «ασπρόμαυρος» Ελ Καντουρί παραμένει στη Θεσσαλονίκη (pic)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:43 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 16.06.2023

Μπορεί εδώ και αρκετές μέρες να αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Ελ Καντουρί έχει παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

Ένας από τους παίκτες που έγραψαν ιστορία με «χρυσά» γράμματα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, ήταν ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Δικέφαλο το καλοκαίρι του 2017 κι έγινε μέλος της χρυσής φουρνιάς του νταμπλ, πλέον αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από έξι σεζόν.

Ο Μαροκινός δεν κατάφερε ποτέ να δείξει τον πραγματικό του εαυτό λόγω των αρκετών τραυματισμών (μυϊκών κυρίως) που είχε και δεν του επέτρεψαν να αποδώσει αυτά που όλοι περίμεναν από τον ίδιο. Λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ για τη λύση της συνεργασίας, ο Ομάρ Ελ Καντουρί παραμένει στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί η θητεία του με τον Δικέφαλο να ολοκληρώθηκε, ωστόσο ο Μαροκινός συνεχίζει τις ατομικές προπονήσεις στην Ελλάδα, με σκοπό να διατηρείται σε καλή κατάσταση ενόψει της νέας σεζόν. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, καθώς ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ κυκλοφορεί... ελεύθερος και ωραίος.

«Ήρθε η ώρα του αποχωρισμού με έναν ακόμα παίκτη που έγραψε ιστορία με την ασπρόμαυρη φανέλα. Η συνεργασία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Ομάρ Ελ Καντουρί θα ολοκληρωθεί στις 30.06. Τον Αύγουστο του 2017 έγινε μέλος της ασπρόμαυρης οικογένειας. Έκτοτε τα έζησε όλα. Στιγμές δόξας, τίτλους, χαρές, αλλά και πίκρες, απογοητεύσεις και πολλούς τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να προσφέρει όσα ήθελε και στέρησαν από εμάς εκφράσεις του ταλέντου του. Πάντα έβρισκε τον τρόπο να σηκωθεί και να παλέψει και το όνομά του θα έχει για πάντα μία περίοπτη θέση στο βιβλίο της ιστορίας της ομάδας», είχε γράψει χαρακτηριστικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ανακοίνωση αποχαιρετισμού.

Βιεϊρίνια: «Θέλω να συνεχίσω»

Εκτός από τον Ελ Καντουρί, το καλοκαίρι του 2017 έφτασε στη Θεσσαλονίκη για τη δεύτερή του θητεία με τον ΠΑΟΚ και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Μπορεί όπως και του Μαροκινού έτσι και του Πορτογάλου αρχηγού το συμβόλαιο με την ομάδα να ολοκληρώθηκε, ωστόσο σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο ίδιος θέλει να συνεχίσει.

«Μετά από 18 χρόνια στο ποδόσφαιρο, εγώ θέλω ακόμη να συνεχίσω. Λόγω της εμπειρίας και της ηλικίας δεν με επηρεάζει πλέον η κριτική, παλαιότερα όταν ήμουν μικρός με επηρέαζαν όσα άκουγα και διάβαζα αλλά πλέον όχι…», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Βιεϊρίνια.