Αφηνιασμένος Εμπαπέ: Εγινε ο πρώτος παίκτης της Παρί με πέντε γκολ σε ένα ματς και πλησίασε το ρεκόρ του Καβάνι (vid)
i

Κιλιάν Εμπαπέ/©Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images/Ideal Images

Αφηνιασμένος Εμπαπέ: Εγινε ο πρώτος παίκτης της Παρί με πέντε γκολ σε ένα ματς και πλησίασε το ρεκόρ του Καβάνι (vid)

Κώστας Τόπας 08:50 - 24.01.2023

Μηδενικός οίκτος από τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος εξολόθρευσε την Παΐ Ντε Κασέλ της έκτης κατηγορίας, σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του πέντε γκολ και πλέον «απειλεί» το ρεκόρ του Έντινσον Καβάνι.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν έδειξε κανένα έλεος. Ο 24χρονος Γάλλος επιθετικός κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να βρει πέντε φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στη νίκη της Παρί επί του Κασέλ (7-0) στη φάση των «16» του Κυπέλλου Γαλλίας.

Στο παρελθόν, ο Εμπαπέ είχε καταφέρει να πετύχει τέσσερα γκολ σε αγώνα. Κόντρα στη Λυών το 2018 και απέναντι στο Καζακστάν με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας. Πλέον όμως έσπασε το φράγμα των πέντε γκολ σε μία αναμέτρηση κι έγινε ο πρώτος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν που σκοράρει τόσα τέρματα σε επίσημη διοργάνωση και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Κυπέλλου Γαλλίας, ξεπερνώντας τους Παουλέτα και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ζαν-Πιερ Παπέν.

Χάρη στα επιτεύγματά του, ο Κιλιάν Εμπαπέ (196 γκολ συνολικά με την Παρί) πλησίασε στα τέσσερα γκολ το ρεκόρ του Έντινσον Καβάνι (200 γκολ με την Παρί). Την ερχόμενη Κυριακή ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την ορμή του στο πρωτάθλημα, με αντίπαλο την Ρεν.