Ένα ακόμα ρεκόρ από τον Ολιβιέ Ζιρού

Ολιβιέ Ζιρού

i

Ολιβιέ Ζιρού/ ©Intime

Ένα ακόμα ρεκόρ από τον Ολιβιέ Ζιρού

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:23 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:34 - 14.08.2024

Ο Ολιβιέ Ζιρού στο ματς της Γαλλίας με την Ιρλανδία έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε βασικός σε επίσημο παιχνίδι των «τρικολόρ».

Ένα ακόμα προσωπικό ρεκόρ για τον Ολιβιέ Ζιρού με τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας. Ο υψηλόσωμος επιθετικός της Μίλαν πήρε φανέλα βασικού από τον Ντιντιέ Ντεσάν στο ματς με την Ιρλανδία για τη δεύτερη αγωνιστική του 2ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024. 

Με αυτό τον τρόπο ο Ολιβιέ Ζιρού έγινε σε ηλικία 36 ετών και 178 ημερών ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που φοράει φανέλα βασικού σε επίσημο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

«Αυτή η μπλε φανέλα είναι πολύ σημαντική για εμένα. Είμαι πολύ υπερήφανος για όσα έχω πετύχει με την εθνική Γαλλίας. Δεν έχει τελειώσει τίποτε. Έχω ακόμη το κίνητρο και την αποφασιστικότητα, για να βάλω το λιθαράκι μου στο οικοδόμημα της εθνικής και να προσπαθήσω να γίνω ένα είδος μεγάλου αδελφού για όλη αυτήν τη νέα γενιά που έρχεται.

Είμαι ακόμα εδώ, στη διάθεση του προπονητή για να προσπαθήσω να κάνω υπερήφανους τους Γάλλους και να διασκεδάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Το Euro 2024 είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Θα πρέπει να παραμείνω σε καλή κατάσταση, προκειμένου να κληθώ στην εθνική. Φυσικά και έχω τη φιλοδοξία να φθάσω μέχρι εκεί», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο Ολιβιέ Ζιρού

Θυμίζουμε ότι ο 36χρονος στράικερ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας. Μετράει αυτή τη στιγμή 53 γκολ στη διεθνή καριέρα του.