Ο Καντέ δεν έχει ξεχάσει ακόμα τη μέρα που τον σημάδεψαν με όπλο στο γόνατο

Ενγκολό Καντέ

i

© Photo by James Williamson - AMA/Getty Images/Ideal Images

Ο Καντέ δεν έχει ξεχάσει ακόμα τη μέρα που τον σημάδεψαν με όπλο στο γόνατο

Κώστας Τόπας 10:57 - 10.03.2023

Ο Ενκολό Καντέ προσπαθεί να βγάλει από το μυαλό του την ημέρα που τον σημάδεψαν με όπλο στο γόνατο.

Το 2017, ο Ενκολό Καντέ εκβιάστηκε από τα αδέρφια Ρασίντ και Χουαρί Σάντνα στη Ρυέιλ-Μαλμαιζόν προάστιο του Παρισίου, όπου μεγάλωσε ο χαφ της Τσέλσι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Equipe», ο Ρασίντ ήταν αυτός που συμβούλεψε τον τον Καντέ για τη μεταγραφή του στην Λονδρέζους από την Λέστερ το 2016, αλλά ο ατζέντης του Γάλλου μέσου, Abdelkarim Douis, δεν του έδωσε μερίδιο από την προμήθεια των 4.800.000 ευρώ που πήρε από την συμφωνία.

Μια ηχογράφηση που είχε δει το φως της δημοσιότητας, αποκάλυπτε στον αδερφό του Χουαρί, ότι είχε όπλο σε συνάντησή του με τον Καντέ και τον σημάδευε στο γόνατο, λέγοντας του «Σου δίνω την επιλογή να δουλέψεις με δικηγόρο και να σταματήσεις να δουλεύεις μαζί του. Δεν αστειεύομαι. Ή λύνεις το πρόβλημα ή σκοτώνω τον ατζέντη σου!».

Από την πλευρά του, ο 31χρονος μέσος όταν είχε κληθεί να μιλήσει για το συγκεκριμένο περιστατικό είχε πει ότι: «Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δεν ζω σε έναν κόσμο με κλέφτες. Μπορεί να με πάρετε για έναν ανώριμο άνθρωπο. Να γνωρίζετε ότι είμαι υπεύθυνος και κάνω τις επιλογές μου ελεύθερα και με συνείδηση».

Σήμερα όμως. έξι χρόνια αργότερα, ο Ενκολό Καντέ δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ, γι' αυτό και συνεχίζει τα ραντεβού με γιατρούς και ψυχολόγους, ώστε να τον βοηθήσουν να σταθεί ξανά στα πόδια του. Η γαλλική εφημερίδα μάλιστα, «Equipe» τονίζει ότι το εν λόγω περιστατικό επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την πορεία του Γάλλου μέσου στο ποδόσφαιρο.

Τη φετινή σεζόν, ο Ενκολό Καντέ δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί με τη φανέλα των «μπλε» λόγω τραυματισμού στους προσαγωγούς, αλλά συνολικά έχει καταγράψει 262 εμφανίσεις με την Τσέλσι, με απολογισμό 13 τέρματα και 15 ασίστ.