Ενταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: «Άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει»
i

Ο πατέρας του Άλκη/©Intime

Ενταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: «Άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει»

Sportal newsroom 13:22 - 14.02.2023

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του αστυνομικού του Τμήματος Εγκλημάτων, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται για όγδοη μέρα η δίκη των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η διαδικασία της δίκης για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίστηκε την Τρίτη (14/02) με τον αστυνομικό από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να απαντά σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης αναφορικά με τα όσα έδειξε η έρευνα της Αστυνομίας για τη μοιραία νύχτα.

Ο μάρτυρας κατηγορίας, ρωτήθηκε από τους συνήγορους των κατηγορουμένων για το σημείο που βρισκόταν σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές οι κατηγορούμενοι τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, τους χρόνους αποβίβασης από τα αυτοκίνητα και την επιστροφή σε αυτά, τα σημεία όπου βρέθηκε DNA του Άλκη αλλά και τα κίνητρα της φονικής επίθεσης.

Μάλιστα, ερωτηθείς για το εάν οι κατηγορούμενοι είχαν διαφορές με συγκεκριμένα άτομα ο αστυνομικός είπε πως «δεν είχαν διαφορές με συγκεκριμένα άτομα. Έψαχναν οπαδούς του Άρη». Αναφορικά με τα κίνητρα και τις προθέσεις τους αλλά και το εάν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση ο μάρτυρας είπε αρχικά πως «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Για παράδειγμα ο Ι. Κ. ήθελε εκδίκηση για το χτύπημα που είχε δεχθεί. Η όλη μας εκτίμηση είναι ότι έψαχναν οπαδούς του Άρη και λιγότερους από αυτούς, για να υπερέχουν αριθμητικά».

Τι έδειξαν τα τέσσερα βίντεο που προβλήθηκαν στη δίκη για την δολοφονία του Άλκη (vids)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11:45 - 13.02.2023

Τι έδειξαν τα τέσσερα βίντεο που προβλήθηκαν στη δίκη για την δολοφονία του Άλκη (vids)

Με την προβολή βίντεο από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης συνεχίστηκε την Δευτέρα (13/02) για 7η μέρα, η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη φονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

«Άνθρωπος που επιτίθεται με λόστους και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει. Ήθελαν να κάνουν ζημιά και η ζημιά να είναι μεγάλη. Η επίθεση με μαχαίρι είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας», τόνισε εν συνεχεία ο αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Οι τόνοι όμως ανέβηκαν μετά την προβολή επεξεργασμένου βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας αντέδρασε στις εκφράσεις ορισμένων συνηγόρων που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο η παρέα του Άλκη Καμπανού να ήταν ομάδα περιφρούρησης οπαδών του Άρη.

Τότε ο Αλέξης Κούγιας πήρε τον λόγο και προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων δικηγόρων που δεν έχουν θέσει ακόμη τις ερωτήσεις τους, με τον συνήγορο υπεράσπισης, κ. Νικόλαο Χατζηνικολάου να τονίζει πως πολλοί συνάδελφοί του, όπως και ο ίδιος περιμένουν τρεις ημέρες χωρίς να πάρουν το λόγο.

«Σεβαστείτε τη μνήμη του Άλκη Καμπανού και την οικογένειά του», φώναξαν προς τους δικηγόρους των κατηγορουμένων κάποιοι από το ακροατήριο. Με την επανέναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι απρεπείς εκφράσεις δεν τιμούν κανέναν». Η διαδικασία συνεχίζεται με τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης προς τον αστυνομικό του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και βασικό μάρτυρα κατηγορητηρίου.