Από την Μπενφίκα στο άρμεγμα αγελάδων, η όμορφη ιστορία ενός Πορτογάλου πρωταθλητή που μετατράπηκε σε αγρότη

Έντερ Λουίς

Από την Μπενφίκα στο άρμεγμα αγελάδων, η όμορφη ιστορία ενός Πορτογάλου πρωταθλητή που μετατράπηκε σε αγρότη

Κώστας Τόπας 12:55 - 09.01.2024

Πρωταθλητής Πορτογαλίας με την Μπενφίκα το 2010, ο Έντερ Λουίς τερμάτισε την επαγγελματική του ποδοσφαιρική καριέρα σε ηλικία 35 ετών για να ξεκινήσει τη γεωργία.

Μια πρωτότυπη ιστορία. Ο πρώην πρωταθλητής Πορτογαλίας με την Μπενφίκα του Χόρχε Ζεσούς, Έντερ Λουίς αποφάσισε να τελειώσει την καριέρα του το 2020 σε ηλικία 35 ετών για να αφοσιωθεί... στη γεωργία. Ο Βραζιλιάνος ασκεί το νέο του επάγγελμα στην Ουμπερλάντια, νότια της Βραζιλίας.

Μακριά από την αναταραχή των Μέσων ενημέρωσης που συνδέεται με το ποδόσφαιρο, ο Έντερ Λουίς παρόλα αυτά κράτησε κάποιες αναμνήσεις από την προηγούμενη ζωή του, με ένα δωμάτιο γεμάτο με φανέλες. Αφού δυσκολεύτηκε να αποδεχτεί την αποχώρησή του από το γήπεδο, η ρουτίνα στη φάρμα απευθύνεται στον πρώην παίκτη, ο οποίος μεγάλωσε σε αυτό το περιβάλλον.

«Στην επαρχία, δεν χρησιμοποιούμε πολύ τα κινητά μας και όταν κάνουμε πράγματα, διασκεδάζουμε. Από ένα σημείο, είναι καλό, γιατί το μυαλό μας είναι απασχολημένο. Από την άλλη, όμως, δουλεύουμε πολύ. Παίζοντας ποδόσφαιρο είναι πιο εύκολο», είπε αστειευόμενος. «Σήμερα δουλεύω στη γεωργία. Αν πρέπει να κόψω ξύλα, να οδηγήσω τρακτέρ, θα κάνω τα πάντα. Ξέρω επίσης να αρμέγω», εξήγησε στη συνέχεια ο πρώην παίκτης της Ατλέτικο Μινέιρο στο Globoesporte .

Ωστόσο, το να κρεμάσει τα παπούτσια του δεν ήταν εύκολο για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος έκλεισε την καριέρα του στην Ουμπερλάντια της πατρίδας του.

«Οι διοικούντες είπαν ότι δεν ταιριάζω με το έργο του κλαμπ. Μετά αποφάσισα να τα παρατήσω. Ήταν μια αποχώρηση από πλήξη. Ακόμα και σήμερα, αν πάω σε ένα γήπεδο σε έναν καλό αγώνα, εξακολουθώ να υποφέρω. Ο ποδοσφαιριστής, στο κεφάλι του, φαίνεται να μην αποσύρεται ποτέ. Θα αποσυρθεί πραγματικά μόνο όταν πεθάνει. Αυτό βλέπω». Για να καλύψει αυτό το κενό, ο Έντερ Λουίς κρατά το μυαλό του απασχολημένο με το τρακτέρ του σε μια νέα ζωή που ωστόσο του χαρίζει ένα χαμόγελο.