Ενώπιον του δικαστηρίου η Μπαρτσελόνα: Επίσημες οι κατηγορίες για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Τζουάν Λαπόρτα

i

©Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Ενώπιον του δικαστηρίου η Μπαρτσελόνα: Επίσημες οι κατηγορίες για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Δημήτρης Χούπης 20:44 - 10.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:49 - 10.03.2023

Επίσημες έγιναν οι κατηγορίες για την υπόθεση Μπαρτσελόνα - Νεγκρέιρα και οι «μπλαουγκράνα» θα βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου.

Η Μπαρτσελόνα έχει μπει σε τρομερά μπλεξίματα, καθώς οι κατηγορίες για την υπόθεση χρηματοδότησης του πρώην αντιπροέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα.

Εδώ και λίγους μήνες έχει βγει στη φόρα, ότι οι «μπλαουγκράνα» πλήρωνε τον Νεγκρέιρα με το συνολικό ποσό να φτάνει στα 8,4 εκατομμύρια ευρώ. Το δικαστήριο της Βαρκελώνης αποφάσισε να φέρει μπροστά στο ειδώλιο την Μπαρτσελόνα  και να επισημοποιήσει τις κατηγορίες. 

Οι αγωγές αυτές έχουν στόχο την ομάδα της Βαρκελώνης αλλά και τους πρώην ιδιοκτήτες, Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροζέλ. 

«Η Μπαρτσελόνα απέκτησε και διατήρησε αυστηρά εμπιστευτική προφορική συμφωνία με τον Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, έτσι ώστε υπό την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της επιτροπής τεχνικής διαιτησίας και έναντι χρημάτων, ο τελευταίος να διενεργεί υπέρ της Μπαρτσελόνα στις αποφάσεις των διαιτητών», ήταν τα λόγια του εισαγγελέα. 

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, μίλησε σε ένα συνέδριο των Financial Times στο Λονδίνο, κάνοντας λόγο στα οικονομικά της ομάδας της Βαρκελώνης, αλλά και στους περιορισμούς που έχει λόγω των χρεών της. 

«Θα το πω και ο πρόεδρος Λαπόρτα θα μου τηλεφωνήσει εξαγριωμένος. Αλλά έτσι είναι. Θα είναι πρακτικά αδύνατο για την Μπαρτσελόνα να εγγράψει παίκτες το καλοκαίρι. Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Αν όχι, ο σύλλογος θα έχει πρόβλημα.

Δεν αφήσαμε την Μπαρτσελόνα να πάρει παίκτες το χειμώνα και ούτε το προσεχές καλοκαίρι δεν θα μπορούν να υπογράψουν παίκτες», ήταν τα λόγια του. 

Ακόμη όπως είχαν αναφέρει πιο πρόσφατα δημοσιεύματα, η UEFA είχε ζητήσει και είχε πάρει όλα τα έγγραφα που είχε η ισπανική Λίγκα  και αφορούν την υπόθεση αυτή. Ο νυν ιδιοκτήτης, Τζουάν Λαπόρτα και ο πρώην Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου όλο αυτό το διάστημα μέσω ανακοινώσεων ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλον. Παράλληλα έχουν βγει στη φόρα και τα φαξ που δείχνουν ότι η Μπαρτσελόνα χρηματοδοτούσε τον Νεγκρέιρα.