Πόσο θα κόστιζε στην κυβέρνηση η αποζημίωση των κατόχων διαρκείας

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και ο Μητσοτάκης

i

© Intime

Πόσο θα κόστιζε στην κυβέρνηση η αποζημίωση των κατόχων διαρκείας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 10:46 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 10.12.2023

Ένα από τα ενδεχόμενα που συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο του Σαββάτου ήταν το κλείσιμο των γηπέδων και η αποζημίωση των κατόχων διαρκείας. Όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο... φθηνό δεν θα ήταν για την κυβέρνηση!

Το μεσημέρι του Σαββάτου (9/12) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα συζήτησης τα μέτρα πρόληψης όσον αφορά την οπαδική βία. Αφορμή στάθηκαν τα επεισόδια στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού. 

Οι προτάσεις που ακούστηκαν στο τραπέζι ήταν αρκετές και μία από αυτές ήταν το κλείσιμο των γηπέδων και την διεξαγωγή αγώνων δίχως την παρουσία φιλάθλων. Μάλιστα, για το εν λόγω σενάριο υπήρξε και η σκέψη για αποζημίωση των κατόχων διαρκείας, οι οποίοι προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια πριν την έναρξη της σεζόν. 

Ένα σενάριο που βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι να εφαρμοστεί, αφού σε πρώτο χρόνιο υπάρχουν πολλά «παρακλάδια». Για παράδειγμα, αν αφορά όλα τα αθλήματα, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι θα πρέπει να υπάρξει τεράστια διαδικασία και ένα πολύ μεγάλο κονδύλι, προκειμένου να λάβουν όλοι οι φίλαθλοι τα χρήματά τους πίσω. 

Έστω όμως πως το συγκεκριμένο μέτρο, όμως, αφορά μόνο το ποδόσφαιρο και μόνο την πρώτη κατηγορία. Μόνο οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν διαθέσει πάνω από 55 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας. Το εύρος, δε, των τιμών στα διαρκείας ξεκινά από 100 ευρώ που είναι το φθηνότερο στο «Καραϊσκάκης» μέχρι και 40.000 χιλιάδες που είναι από μία σουίτα στην Τούμπα. Επομένως τα ποσό αποζημίωσης που θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της η κυβέρνηση αναμένεται να είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Διότι στην εξίσωση υπάρχουν και οι Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, ΟΦΗ, Πανσερραϊκός, Ατρόμητος, Βόλος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά

Αποκάλυψη: Η Κυβέρνηση σκέφτεται να γίνουν τα ευρωπαϊκά ματς μόνο με Ισραηλινούς και Σέρβους σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκη
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

18:26 - 09.12.2023

Αποκάλυψη: Η Κυβέρνηση σκέφτεται να γίνουν τα ευρωπαϊκά ματς μόνο με Ισραηλινούς και Σέρβους σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκη

Το τέταρτο σενάριο που κυκλοφορεί στου Μαξίμου, η συζήτηση με την UEFA, το κλείσιμο όλων των κερκίδων της χώρας και το ενδεχόμενο για παρουσία μόνο Ισραηλινών και Σέρβων την Πέμπτη στα ελληνικά γήπεδα.

Συν τοις άλλοις, τα έξοδα για τους αρμόδιους φορείς δεν θα τελειώσουν εκεί. Η απουσία των εν λόγω φιλάθλων σε συνδυασμό με εκείνους που θα επισκεφθούν το γήπεδο με απλό εισιτήριο, θα συνοδευτεί με μεγάλη «χασούρα» για του συλλόγους. «Χασούρα» που θα προκύψει από τις μπουτίκ, τις καντίνες, τις καφετέριες και ούτω καθεξής. Επομένως, αν και η φορολογία προς τα κλαμπ παραμείνει ίδια, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει αντίδραση από τις ομάδες και απαίτηση για αποζημίωση.