Επιστροφή στην δράση με χαμόγελα για Μονακό, Τουλούζ, Ναντ και Λοριάν
i

Twitter / FC Nantes

Επιστροφή στην δράση με χαμόγελα για Μονακό, Τουλούζ, Ναντ και Λοριάν

Sportal newsroom 18:09 - 01.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 01.01.2023

Με δύο γκολ σε 9 λεπτά η Λοριάν ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ από την Ανζέ και πήρε χρυσή νίκη στη μάχη που δίνει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Χαμογέλασαν στο πρώτο παιχνίδι του 2023 οι Μονακό, Ναντ και Τουλούζ.

Η 17η αγωνιστική της Ligue 1 δεν έχει μέχρι στιγμής κλάποια μεγάλη έκπληξη, αφού εύκολα ή δύσκολα τα φαβορί επικράτησαν των αντιπάλων τους. Η πρώτη μέρα της αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής 1/1/2023 με την αναμέτρηση της Λανς με την Παρί (21.45), ενώ στις 18.00 η Λιόν υποδέχεται την Κλερμόν. 

Η Ναντ επικράτησε με σκορ 1-0 της Οσέρ σε ένα παιχνίδι που οι δύο αντίπαλοι ήθελαν να κάνουν το... restart μετά το μέτριο ξεκίνημά τους στο φετινό πρωτάθλημα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κόκο στο 74ο λεπτό και έδωσε βαθμολογική ανάσα στους «κίτρινους» που είναι στη 14η θέση, ενώ η Οσέρ με 13 βαθμούς παρέμεινε τρίτη από το τέλος.

Ένα γκολ του Γκολοβέν στο 54ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση της Μονακό με την Μπρεστ στην έδρα της πρώτης. Οι γηπεδεούχοι με τη νίκη τους αυτή έφτασαν τους 33 βαθμούς και φιγουράρουν στην 4η θέση της βαθμολογίας, μαζί με την Μαρσέιγ.

Με δύο γκολ σε 9 λεπτά η Λοριάν ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ από την Ανζέ και πήρε χρυσή νίκη στη μάχη που δίνει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 10ο μόλις λεπτό από γκολ του Σίμα, όμως ο ίδιος παίκτης έβαλε αυτογκόλ στο 77, ενώ Ο Λε Φι στο 88' έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους., 

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Τουλούζ ώστε να επικρατήσει εντός έδρας της Αζαξιό. Οι δύο ομάδες καίγονταν για τους βαθμούς αφού βρίσκονταν στην 15η και την 16η θέση αντίστοιχα και τελικά οι Ραταό και Ντεσαγκρί με τα γκολ τους στο 46' και το 62' αντίστοιχα, «ξελάσπωσαν» τους γηπεδούχους και τους έδωσαν βαθμολογική ανάσα.