Μία σύλληψη και 13 προσαγωγές για τα τρικάκια έξω από τον ΣΚΑΪ

Τα γραφεία του ΣΚΑΪ

i

© Intime

Μία σύλληψη και 13 προσαγωγές για τα τρικάκια έξω από τον ΣΚΑΪ

Sportal newsroom 19:25 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:27 - 11.06.2023

Σε μία σύλληψη και 13 προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, για τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στην τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Ανακοίνωση με «βαρύτατους» χαρακτηρισμούς είχε εκδώσει η Θύρα 13, με αφορμή την σύνδεση του Γιάννη Αλαφούζου και τον πρόσφατα δολοφονηθέντα, Βασίλη Ρουμπέτη. Μία μέρα αργότερα και συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου (10/09), περίπου 50 φίλοι των «πράσινων» επισκέφθηκαν τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Εκεί, σύμφωνα με την αστυνομία, πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους των εγκαταστάσεων του καναλιού, τα οποία είχαν αποδέκτη τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ. Ωστόσο, οι αρχές εντόπισαν τους δράστες και προχώρησαν σε 14 προσαγωγές με αφορμή αυτές τις ενέργειες. Η μία, μάλιστα, μετατράπηκε σε σύλληψη, για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ οι υπόλοιποι 13 φερόμενοι ως δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με την «efsyn».

Πως συνδέεται ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Βασίλη Ρουμπέτη

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, δύο ένοπλοι οι οποίοι επέβαιναν σε ένα τζιπ «γάζωσαν», στη διασταύρωση των οδών Σοφίας Βέμπο και Δωδέκατης, στον Κορυδαλλό, τον Βασίλη Ρουμπέτη και τον Διονύση Μουζακίτη. Ο πρώτος πέθανε ακαριαία μπροστά από το αμάξι του ενώ ο δεύτερος πρόλαβε να διαφύγει στο υπόγειο της πολυκατοικίας, βαριά τραυματισμένος, όπου και τελικά ξεψύχησε.

Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Ρουμπέτης της στιγμή της δολοφονίας του ανήκε στην εταιρία ιδιοκτησίας Αλαφούζου, «Ειδήσεις Ντοτ Κομ», κάτι που επιβεβαίωσε μάλιστα ο ίδια τονίζοντας μέσω ανακοίνωσης πως: «Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.. από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με της Αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή».