Μαγεία στο Ρότερνταμ για το 16ο πρωτάθλημα της Φέγενορντ – Τρέλα με Φαν Πέρσι (vids)

Φοβερές εικόνες στο Ντε Κάιπ.

i

©intime

Μαγεία στο Ρότερνταμ για το 16ο πρωτάθλημα της Φέγενορντ – Τρέλα με Φαν Πέρσι (vids)

Η Φέγενορντ νίκησε 3-0 τους Γκόου Αχέντ Ιγκλς και στο κατάμεστο Ντε Κάιπ επικράτησε πανζουρλισμός.

Ατελείωτο μεθύσι χαράς στο Ρότερνταμ.

Η Φέγενορντ για την 32η αγωνιστική νίκησε άνετα 3-0 τους Γκόου Αχέντ Ιγκλς, η διαφορά δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε παρέμεινε στους οκτώ βαθμούς από τη δεύτερη Αϊντχόφεν (νίκησε 2-1 τη Φορτούνα Σιτάρντ, που είχε βασικό τον Σιόβα) κι έτσι σφράγισε το 16ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, επιστρέφοντας στην κορυφή έπειτα από έξι χρόνια. Στα 36 πρωταθλήματα είναι ο Άγιαξ και στα 24’ η Αϊντχόφεν.

Στο 15’ ο Ιντρίσι έκανε το 1-0, στο 18’ ο Χιμένεζ σημείωσε το 2-0 και ουσιαστικά το πάρτι είχε ξεκινήσει. Στο 54’ ο Παϊσάο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και στο τέλος του ματς στην απονομή επικράτησε τρέλα με τον θρύλο του συλλόγου τον παλαίμαχο διεθνή άσο Φαν Πέρσι να παραδίδει το τρόπαιο. Οι στιγμές είναι συγκλονιστικές, ενώ πριν το ματς όλο το γήπεδο καλύφθηκε με ένα τεράστιο πανό και τις χρονολογίες των πρωταθλημάτων της Φέγενορντ.

Δείτε τον χαμό που επικράτησε.

Εκτός από τη στέψη της Φέγενορντ, η μέρα στην Ολλανδία σημαδεύτηκε από τον πανικό στην αναμέτρηση της Χρόνινγκεν με τον Άγιαξ. Οι οπαδοί των γηπεδούχων ήταν απογοητευμένοι, καθώς η ομάδα τους υποβιβάστηκε έπειτα από 23 σερί χρόνια στην πρώτη κατηγορία.

Για τον λόγο αυτό είχαν οργανώσει μια σειρά από κινήσεις διαμαρτυρίας. Στην αρχή ένας οπαδός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με ένα πανό και το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά. Παρόλα αυτά στο ένατο λεπτό πέταξαν καπνογόνα στο γήπεδο, αλλά και βαρελάκι, με τον διαιτητή να διακόπτει ξανά τον αγώνα.

Όπως αναφέρεται στον κανονισμό στην Ολλανδία, στη δεύτερη διακοπή, ο ρέφερι του παιχνιδιού έχει το δικαίωμα να φύγει για τα αποδυτήρια και ο αγώνας να διακοπεί οριστικά, όπως και έγινε τελικά.

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο τη φετινή χρονιά στην Ολλανδία. Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρχαν εντάσεις και διακοπές σε άλλους τέσσερις αγώνες. Στο Τβέντε - Μπρέντα, Ουτρέχτη-Βάαλβαϊκ, Φόλενταμ - Σπάρτα Ρότερνταμ και Αϊντχόφεν - Χέλμοντ Σπορτ.

Η τύχη του αγώνα ενδέχεται να κριθεί στα δικαστήρια και πλέον το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Άγιαξ να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά.